
>
663.674.05
Ш 37
Шевченко, Олена Євгеніївна.Формування якості морозива функціонального призначення шляхом збагачення йодом та білком [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство : захищена 24.10.2008 / О. Є. Шевченко ; наук. керівник Г. І. Дюкарева ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2008. - 18 с. - Бібліогр.: с. 13-15
Ключові слова: морозиво -- товарознавча оцінка -- молочно-білковий концентрат -- копреципітат -- еламін -- йодовмісна добавка -- термокислотна коагуляція -- мороженое -- товароведная оценка -- молочно-белковый концентрат -- копреципитат -- эламин -- йодосодержащая добавка -- термокислотная коагуляция -- ice-cream -- merchandise estimation -- milk-protein concoction -- kopretsipitat -- elamin -- iodine-containing additive -- thermoacid coagulation --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню одержання морозива функціонального призначення за допомогою використання копреципітату, отриманого методом термокислотної коагуляції, і еламіну (продукту переробки бурих морських водоростей) та його товарознавчій оцінці. Доведено можливість використання розробленого напівфабрикату у виробництві морозива. Встановлено, що найкраща піноутворююча здатність, стійкість збитої маси, емульгуюча здатність суміші спостерігаються при внесенні 1% еламіну до маси копреципітату. Встановлено, що за умов досягнення мінімальних температур фризерування для молочного морозива – -2,67° С, вершкового – -2,94° С, пломбіру – -3,46° С та загартування морозива до досягнення в ньому температури не вище – -15° С забезпечується стійкість пінної і попереджається утворення льодяної структури в готовому морозиві. Розроблено технології та окремі рецептури, вивчено харчову та біологічну цінність нових видів молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі копреципітату з додаванням еламіну. Загальна комплексна товарознавча оцінка молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі розробленого напівфабрикату відповідно на 22,5%, 19,4% та 18,4% вище, ніж у традиційного морозива, головним чином, за рахунок поліпшення структурно-механічних і споживчих властивостей. Проведено комплекс організаційних заходів щодо впровадження наукових розробок у практику. Розроблено нормативну документацію та одержано гігієнічний висновок МОЗ України на морозиво з еламіном.
Додаткові точки доступу:
Дюкарева, Галина Іванівна\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Ш 37
Шевченко, Олена Євгеніївна.
УДК | |
663.674.05 | |
664.8.022 |
Ключові слова: морозиво -- товарознавча оцінка -- молочно-білковий концентрат -- копреципітат -- еламін -- йодовмісна добавка -- термокислотна коагуляція -- мороженое -- товароведная оценка -- молочно-белковый концентрат -- копреципитат -- эламин -- йодосодержащая добавка -- термокислотная коагуляция -- ice-cream -- merchandise estimation -- milk-protein concoction -- kopretsipitat -- elamin -- iodine-containing additive -- thermoacid coagulation --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню одержання морозива функціонального призначення за допомогою використання копреципітату, отриманого методом термокислотної коагуляції, і еламіну (продукту переробки бурих морських водоростей) та його товарознавчій оцінці. Доведено можливість використання розробленого напівфабрикату у виробництві морозива. Встановлено, що найкраща піноутворююча здатність, стійкість збитої маси, емульгуюча здатність суміші спостерігаються при внесенні 1% еламіну до маси копреципітату. Встановлено, що за умов досягнення мінімальних температур фризерування для молочного морозива – -2,67° С, вершкового – -2,94° С, пломбіру – -3,46° С та загартування морозива до досягнення в ньому температури не вище – -15° С забезпечується стійкість пінної і попереджається утворення льодяної структури в готовому морозиві. Розроблено технології та окремі рецептури, вивчено харчову та біологічну цінність нових видів молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі копреципітату з додаванням еламіну. Загальна комплексна товарознавча оцінка молочного, вершкового морозива та пломбіру на основі розробленого напівфабрикату відповідно на 22,5%, 19,4% та 18,4% вище, ніж у традиційного морозива, головним чином, за рахунок поліпшення структурно-механічних і споживчих властивостей. Проведено комплекс організаційних заходів щодо впровадження наукових розробок у практику. Розроблено нормативну документацію та одержано гігієнічний висновок МОЗ України на морозиво з еламіном.
Додаткові точки доступу:
Дюкарева, Галина Іванівна\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | 1 | 1 |
2 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | А-1959 |
2 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |