
>
664.87
А 95
Афукова, Наталія Іванівна.Процеси виробництва напівфабрикатів багатофункціональгого призначення з дикорастучих плодів та ягід [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / Н. І. Афукова ; наук. керівники: М. І. Беляєв, Л. В. Киптела ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1996. - 24 с. - Б. ц.
Ключові слова: дикорослі плоди -- ягоди -- рослини -- напівфабрикати -- плодоовочеві напівфабрикати -- дикорастущие плоды -- ягоды -- растения -- полуфабрикаты -- плодоовощные полуфабрикаты -- wild fruits -- berries -- plants -- semi-finished products -- fruit and vegetable semi-finished products --
Анотація:
Основною метою є розробка процесів виробництва напівфабрикатів функціонального призначення з дикорослих плодів та ягід. Для досягнення основної мети необхідно визначити основні види сировини та напрямки їх використання; обґрунтувати процеси переробки дикорослої сировини; розробити способи попередньої обробки сировини для напівфабрикатів; встановити режими варіння диких яблук та груш у цукровому сиропі; дослідити якість напівфабрикатів; розробити конструкцію апарату багатофункціонального призначення для допоміжних теплових процесів обробки плодово-ягідної сировини; розробити лінію з виробництва цукатів та паст; розробити та затвердити нормативну документацію. Соціальний ефект роботи полягає у розширенні сировинної бази за рахунок використання нетрадиційних видів сировини; згладжування сезонності споживання плодів та ягід; покращення структури харчування у зв'язку зі створенням нових продуктів високої харчової та біологічної цінності, що розширюють асортимент страв, кулінарних та кондитерських виробів; підвищення рівня культури виробництва на підприємствах.
Додаткові точки доступу:
Беляєв, Михайло Іванович\наук. керівник\
Киптела, Л. В.\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
А 95
Афукова, Наталія Іванівна.
УДК | |
664.87 | |
634.4 | |
634.74 |
Ключові слова: дикорослі плоди -- ягоди -- рослини -- напівфабрикати -- плодоовочеві напівфабрикати -- дикорастущие плоды -- ягоды -- растения -- полуфабрикаты -- плодоовощные полуфабрикаты -- wild fruits -- berries -- plants -- semi-finished products -- fruit and vegetable semi-finished products --
Анотація:
Основною метою є розробка процесів виробництва напівфабрикатів функціонального призначення з дикорослих плодів та ягід. Для досягнення основної мети необхідно визначити основні види сировини та напрямки їх використання; обґрунтувати процеси переробки дикорослої сировини; розробити способи попередньої обробки сировини для напівфабрикатів; встановити режими варіння диких яблук та груш у цукровому сиропі; дослідити якість напівфабрикатів; розробити конструкцію апарату багатофункціонального призначення для допоміжних теплових процесів обробки плодово-ягідної сировини; розробити лінію з виробництва цукатів та паст; розробити та затвердити нормативну документацію. Соціальний ефект роботи полягає у розширенні сировинної бази за рахунок використання нетрадиційних видів сировини; згладжування сезонності споживання плодів та ягід; покращення структури харчування у зв'язку зі створенням нових продуктів високої харчової та біологічної цінності, що розширюють асортимент страв, кулінарних та кондитерських виробів; підвищення рівня культури виробництва на підприємствах.
Додаткові точки доступу:
Беляєв, Михайло Іванович\наук. керівник\
Киптела, Л. В.\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|