664.87
А 95
.
Процеси виробництва напівфабрикатів багатофункціональгого призначення з дикорастучих плодів та ягід [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / Н. І. Афукова ; наук. керівники: М. І. Беляєв, Л. В. Киптела ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 24 с. - Б. ц.

УДК
664.87
634.4
634.74

Ключові слова: дикорослі плоди -- ягоди -- рослини -- напівфабрикати -- плодоовочеві напівфабрикати -- дикорастущие плоды -- ягоды -- растения -- полуфабрикаты -- плодоовощные полуфабрикаты -- wild fruits -- berries -- plants -- semi-finished products -- fruit and vegetable semi-finished products --
Анотація:
Основною метою є розробка процесів виробництва напівфабрикатів функціонального призначення з дикорослих плодів та ягід. Для досягнення основної мети необхідно визначити основні види сировини та напрямки їх використання; обґрунтувати процеси переробки дикорослої сировини; розробити способи попередньої обробки сировини для напівфабрикатів; встановити режими варіння диких яблук та груш у цукровому сиропі; дослідити якість напівфабрикатів; розробити конструкцію апарату багатофункціонального призначення для допоміжних теплових процесів обробки плодово-ягідної сировини; розробити лінію з виробництва цукатів та паст; розробити та затвердити нормативну документацію. Соціальний ефект роботи полягає у розширенні сировинної бази за рахунок використання нетрадиційних видів сировини; згладжування сезонності споживання плодів та ягід; покращення структури харчування у зв'язку зі створенням нових продуктів високої харчової та біологічної цінності, що розширюють асортимент страв, кулінарних та кондитерських виробів; підвищення рівня культури виробництва на підприємствах.
Додаткові точки доступу: