
>
65.052
К 43
Кирильєва, Людмила Олексіївна.Облік і аналіз затрат на заготівельних підприємствах [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : за спец. 08.06.04 / Л. О. Кирильєва ; наук. керівник В. І. Оспіщев ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 1997. - 17 с. - Б. ц.
Ключові слова: заготівля -- облік витрат -- підприємства харчування та торгівлі -- заготовка -- учет затрат -- предприятия питания и торговли -- provision -- cost accounting -- food and trade enterprises --
Анотація:
В дисертації досліджено діючу систему обліку затрат на заготівельних підприємствах і розроблено пропозиції щодо її вдосконалення в умовах ринку. Встановлено взаємозв'язок і взаємозалежність факторів зовнішнього середовища і внутрішніх параметрів заготівельних підприємств, які впливають на рівень затрат виробництва. Обґрунтовано необхідність обчислення собівартості продукції в заготівельних підприємствах та розроблено методичні рекомендації з обліку витрат за місцями їх виникнення та об'єктах калькуляції. Запропоновано основні принципи обліку витрат в умовах функціонування АРМ бухгалтера. Розроблено методичні рекомендації щодо сучасних систем обліку затрат на заготівельних підприємствах.
Додаткові точки доступу:
Оспіщев , Віктор Іванович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
К 43
Кирильєва, Людмила Олексіївна.
Ключові слова: заготівля -- облік витрат -- підприємства харчування та торгівлі -- заготовка -- учет затрат -- предприятия питания и торговли -- provision -- cost accounting -- food and trade enterprises --
Анотація:
В дисертації досліджено діючу систему обліку затрат на заготівельних підприємствах і розроблено пропозиції щодо її вдосконалення в умовах ринку. Встановлено взаємозв'язок і взаємозалежність факторів зовнішнього середовища і внутрішніх параметрів заготівельних підприємств, які впливають на рівень затрат виробництва. Обґрунтовано необхідність обчислення собівартості продукції в заготівельних підприємствах та розроблено методичні рекомендації з обліку витрат за місцями їх виникнення та об'єктах калькуляції. Запропоновано основні принципи обліку витрат в умовах функціонування АРМ бухгалтера. Розроблено методичні рекомендації щодо сучасних систем обліку затрат на заготівельних підприємствах.
Додаткові точки доступу:
Оспіщев , Віктор Іванович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|