
>
641.51/.53
А 86
Артамонова, Майя Володимирівна.Разробка технології жельованих виробів з використанням мікробних полісахаридів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / М. В. Артамонова ; наук. керівник Г. М. Лисюк ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2000. - 20 с. - Б. ц.
Ключові слова: желейні вироби -- полісахариди -- желейные изделия -- полисахариды -- jelly products -- polysaccharides --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню та розробці технологій желейних виробів на основі полісахаридів червоних морських водоростей з добавками мікробних полісахаридів. Теоретично та експериментально доведено доцільність використання добавок мікробних полісахаридів – кампану та поліміксану – у виробництві желейних виробів для скорочення витрати студнеутворювачача. Встановлено, що зміцнююча дія добавок зберігається у присутності основних рецептурних компонентів желейних виробів. Внесення кампану і поліміксану підвищує міцність холодців з традиційним вмістом студента і зберігає необхідну величину міцності в желейних масах зі зниженою витратою як агару, так і агароїду. Мікробіологічні дослідження показали, що розроблені желейні вироби з добавками мікробних полісахаридів відповідають вимогам до якості харчових продуктів і є нешкідливими з точки зору мікробної обсіменіння.
Додаткові точки доступу:
Лисюк, Галина Михайлівна\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
А 86
Артамонова, Майя Володимирівна.
УДК | |
641.51/.53 | |
664.856 | |
547.458.1 | |
577.114.4 |
Ключові слова: желейні вироби -- полісахариди -- желейные изделия -- полисахариды -- jelly products -- polysaccharides --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню та розробці технологій желейних виробів на основі полісахаридів червоних морських водоростей з добавками мікробних полісахаридів. Теоретично та експериментально доведено доцільність використання добавок мікробних полісахаридів – кампану та поліміксану – у виробництві желейних виробів для скорочення витрати студнеутворювачача. Встановлено, що зміцнююча дія добавок зберігається у присутності основних рецептурних компонентів желейних виробів. Внесення кампану і поліміксану підвищує міцність холодців з традиційним вмістом студента і зберігає необхідну величину міцності в желейних масах зі зниженою витратою як агару, так і агароїду. Мікробіологічні дослідження показали, що розроблені желейні вироби з добавками мікробних полісахаридів відповідають вимогам до якості харчових продуктів і є нешкідливими з точки зору мікробної обсіменіння.
Додаткові точки доступу:
Лисюк, Галина Михайлівна\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|