
>
664.8
П 43
Погарська, Вікторія Вадимівна.Наукове обґрунтування технологій каротиноїдних і хлорофілвмісних дрібнодисперсійних рослинних добавок [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : за спец. 05.18.13 Технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів : захищена 16.03.2012 / В. В. Погарська ; Одес. нац. акад. харч. технологій. - Одеса : [б. в.], 2012. - 36 с. - Бібліогр.: с. 28-33
Ключові слова: дрібнодисперсне подрібнення -- порошки -- пасти -- заморожені пюре -- водорозчинні каротиноїди -- хлорофіли -- рослинні добавки -- оздоровчі продукти -- мелкодисперсное измельчение -- замороженные пюре -- водорастворимые каротиноиды -- хлорофиллы -- растительные добавки -- оздоровительные продукты --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню технологій каротиноїдних добавок, заснованих на комплексному використанні процесів термообробки (або заморожування), дрібнодисперсного подрібнення та антиоксидантів із натуральних прянощів і лікарської рослинної сировини, спільне застосування яких призводить до механодеструкції комплексів біополімерів зі зв'язаними формами низькомолекулярних БАР з відщепленням останніх, переходом їх у вільний стан та збільшенням масової частки в 1,5...3 рази, до механодеструкції самих біополімерів до їх мономерів, впливає на збереження та трансформацію каротиноїдів у гідрофільну форму, що дозволяє отримати добавки у формі дрібнодисперсних порошків, паст, заморожених пюре із каротинвмісних овочів, які в порівнянні з традиційними мають принципово нові властивості, пов'язані з істотним збільшенням дисперсності, засвоюваності, розчинності, вмістом та стабільністю каротиноїдів та інших БАР. Розроблено технології каротиноїдних та хлорофілвмісних рослинних добавок в формі дрібнодисперсних порошків, паст, заморожених пюре. Експериментально визначено та обгрунтовано раціональні параметри технології.
Додаткові точки доступу:
Одес. нац. акад. харч. технологій
П 43
Погарська, Вікторія Вадимівна.
УДК | |
664.8 |
Ключові слова: дрібнодисперсне подрібнення -- порошки -- пасти -- заморожені пюре -- водорозчинні каротиноїди -- хлорофіли -- рослинні добавки -- оздоровчі продукти -- мелкодисперсное измельчение -- замороженные пюре -- водорастворимые каротиноиды -- хлорофиллы -- растительные добавки -- оздоровительные продукты --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню технологій каротиноїдних добавок, заснованих на комплексному використанні процесів термообробки (або заморожування), дрібнодисперсного подрібнення та антиоксидантів із натуральних прянощів і лікарської рослинної сировини, спільне застосування яких призводить до механодеструкції комплексів біополімерів зі зв'язаними формами низькомолекулярних БАР з відщепленням останніх, переходом їх у вільний стан та збільшенням масової частки в 1,5...3 рази, до механодеструкції самих біополімерів до їх мономерів, впливає на збереження та трансформацію каротиноїдів у гідрофільну форму, що дозволяє отримати добавки у формі дрібнодисперсних порошків, паст, заморожених пюре із каротинвмісних овочів, які в порівнянні з традиційними мають принципово нові властивості, пов'язані з істотним збільшенням дисперсності, засвоюваності, розчинності, вмістом та стабільністю каротиноїдів та інших БАР. Розроблено технології каротиноїдних та хлорофілвмісних рослинних добавок в формі дрібнодисперсних порошків, паст, заморожених пюре. Експериментально визначено та обгрунтовано раціональні параметри технології.
Додаткові точки доступу:
Одес. нац. акад. харч. технологій
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | 1 | 1 |
2 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | А-2800 |
2 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|