
>
640.4
Я 94
Яцун, Леонід Миколайович.Управління підприємствами сфери харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра екон. наук : за спец. 08.00.04 Економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності) : захищена 01.07.2016 / Л. М. Яцун ; наук. конс. В. А. Гросул ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2016. - 42 с. - Бібліогр.: с. 31-38. - Б. ц.
Ключові слова: підриємства сфери харчування -- природно-сціально- економічна система -- управління -- стратегії -- концепції -- інтеграція -- предприятия сферы питания -- природно-социально-экономическая система -- управление -- стратегии -- концепции -- интеграция -- enterprises of catering sphere -- naturally-socially-economic system -- management -- strategies -- concepts -- integration --
Анотація:
У дисертації наведено комплексне вирішення наукового завдання щодо розвитку теоретико-методологічних засад і практичних рекомендацій з управління підприємствами сфери харчування. Обґрунтовано категорію "сфери харчування" як природно-соціально-економічної системи, визначено склад суб'єктів та функції підприємств з вирощування продовольчої сировини, виробництва харчових продуктів, реалізації продовольчих товарів та організації споживання продуктів і послуг харчування. Розроблено методологічні підходи до управління підприємствами в умовах глобалізації та інтеграції економіки, визначено цілі управління підприємствами сфери харчування в соціально-економічних стратегіях суспільства. Запропоновано категорію харчової поведінки споживачів як основи формування стратегій управління підприємствами сфери харчування, Розроблено методологічні підходи до формування систем управління підприємствами сфери харчування, проектування цільової, функціональної, лінійної та ресурсної підсистем та формування механізму структурно-функціонального синтезу управління підприємствами. Запропоновано категорії підприємств ресторанного господарства та продовольчої торгівлі на основі ціннісних характеристик, виконуваних функцій, рівня і якості послуг. Обґрунтовано концептуальні підходи, стратегії та моделі інтегрованого управління підприємствами сфери харчування з метою взаємодії суб'єктів господарювання, використання їх потенціалу та більш повного задоволення потреб споживачів. Запропоновано методичні підходи до формування стратегій розвитку сфери харчування на різних рівнях єрархії з метою створення інтегрованих структур та харчових кластерів. Визначено синергетичні ефекти управління підприємствами сфери харчування.
Додаткові точки доступу:
Гросул, Вікторія Анатоліївна\наук. конс.\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Я 94
Яцун, Леонід Миколайович.
УДК | |
640.4 | |
642.5 | |
658.5 |
Ключові слова: підриємства сфери харчування -- природно-сціально- економічна система -- управління -- стратегії -- концепції -- інтеграція -- предприятия сферы питания -- природно-социально-экономическая система -- управление -- стратегии -- концепции -- интеграция -- enterprises of catering sphere -- naturally-socially-economic system -- management -- strategies -- concepts -- integration --
Анотація:
У дисертації наведено комплексне вирішення наукового завдання щодо розвитку теоретико-методологічних засад і практичних рекомендацій з управління підприємствами сфери харчування. Обґрунтовано категорію "сфери харчування" як природно-соціально-економічної системи, визначено склад суб'єктів та функції підприємств з вирощування продовольчої сировини, виробництва харчових продуктів, реалізації продовольчих товарів та організації споживання продуктів і послуг харчування. Розроблено методологічні підходи до управління підприємствами в умовах глобалізації та інтеграції економіки, визначено цілі управління підприємствами сфери харчування в соціально-економічних стратегіях суспільства. Запропоновано категорію харчової поведінки споживачів як основи формування стратегій управління підприємствами сфери харчування, Розроблено методологічні підходи до формування систем управління підприємствами сфери харчування, проектування цільової, функціональної, лінійної та ресурсної підсистем та формування механізму структурно-функціонального синтезу управління підприємствами. Запропоновано категорії підприємств ресторанного господарства та продовольчої торгівлі на основі ціннісних характеристик, виконуваних функцій, рівня і якості послуг. Обґрунтовано концептуальні підходи, стратегії та моделі інтегрованого управління підприємствами сфери харчування з метою взаємодії суб'єктів господарювання, використання їх потенціалу та більш повного задоволення потреб споживачів. Запропоновано методичні підходи до формування стратегій розвитку сфери харчування на різних рівнях єрархії з метою створення інтегрованих структур та харчових кластерів. Визначено синергетичні ефекти управління підприємствами сфери харчування.
Додаткові точки доступу:
Гросул, Вікторія Анатоліївна\наук. конс.\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |