641.512.06
Д 79
.
Вдосконалення процесу подрібнення харчової сировини та обладнання для його реалізації на підприємствах харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 02.07.2002 / В. В. Дуб ; наук. керівник О. О. Простаков ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 17 с. - Бібліогр.: с. 13-14

УДК
641.512.06
637.5.03

Ключові слова: подрібнення -- м'ясорубка -- фарш -- енергоємність -- дисперсний склад -- измельчение -- мясорубка -- энергоемкость -- дисперсный состав -- refinement -- mincer -- forcemeat -- power consumption -- disperse content --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню вдосконалення процесу подрібнення харчової сировини та обладнання для його реалізації на підприємствах харчування. Визначено вплив конструктивно-експлуатаційних параметрів обладнання для реалізації процесу подрібнення на показники якості фаршевих продуктів, а також на енергетичні та техніко-економічні параметри процесу подрібнення. Розроблені практичні рекомендації по вдосконаленню процесу подрібнення харчової сировини в умовах підприємств харчування. Розроблено методику розрахунку необхідної потужності електродвигунів м'ясорубок, використання якої дозволяє уточнити результати розрахунків. Розроблено методику та установку для проведення дисперсного аналізу фаршевих продуктів, використання якої дозволяє істотно інтенсифікувати дані процеси. Розроблено та виготовлено комплект робочих органів м'ясорубок, що дозволяє знизити загальну енергоємність та трудомісткість процесу подрібнення, розширити діапазон функціональних можливостей подрібнювачів та покращити показники якості одержуваних фаршів. Здійснено комплекс заходів із упровадження наукових розробок у виробництво шляхом розробки, виготовлення та апробації модернізованих робочих органів м'ясорубок у виробничих умовах.
Додаткові точки доступу: