
>
641.522.2.06
Л 99
Ляшенко, Богдан Віталійович.Розробка комбінованого процесу та пристрою смаження січених кулінарних виробів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 11.10.2002 / Б. В. Ляшенко ; наук. керівник В. М. Михайлов ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2002. - 16 с. - Бібліогр.: с. 12
Ключові слова: процес смаження -- функціональні замкнені середовища -- адсорбційна здатність -- січені вироби -- пристрій -- процесс жарки -- функциональные замкнутые среды -- адсорбционная способность -- рубленые изделия -- устройство -- process of frying -- functional cloistered environment -- adsorb ability -- chopped products -- design --
Анотація:
Дисертацію присвячено теоретичному обґрунтуванню та розробці високоефективного енерго- та ресурсозберігаючого процесу смаження січених кулінарних виробів у функціональних замкнених середовищах (ФЗС), що утворюються при щільному контакті заглибинами двох геометрично подібних нагрівальних поверхонь. Розроблено теоретичну теплову модель процесу та проведено дослідження тепло- і масоперенесення при смаженні січених виробів запропонованим способом, зміну їх структурно-механічних, фізико-хімічних, мікробіологічних й органолептичних показників. Запропоновано процес виробництва м'ясоовочевих котлет з використанням кабачкового наповнювача, якому властива висока адсорбційна здатність поглинати вологу та жир, чим забезпечується зменшення витрат матеріальних ресурсів під час смаження. Для реалізації процесу смаження у ФЗС розроблено новий пристрій ПССВ-0,2, що відрізняється високими техніко-експлуатаційними показниками. Оцінено економічну ефективність наукових розробок і здійснено комплекс заходів щодо впровадження їх у виробництво.
Додаткові точки доступу:
Михайлов, Валерій Михайлович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Л 99
Ляшенко, Богдан Віталійович.
УДК | |
641.522.2.06 | |
637.521.47 |
Ключові слова: процес смаження -- функціональні замкнені середовища -- адсорбційна здатність -- січені вироби -- пристрій -- процесс жарки -- функциональные замкнутые среды -- адсорбционная способность -- рубленые изделия -- устройство -- process of frying -- functional cloistered environment -- adsorb ability -- chopped products -- design --
Анотація:
Дисертацію присвячено теоретичному обґрунтуванню та розробці високоефективного енерго- та ресурсозберігаючого процесу смаження січених кулінарних виробів у функціональних замкнених середовищах (ФЗС), що утворюються при щільному контакті заглибинами двох геометрично подібних нагрівальних поверхонь. Розроблено теоретичну теплову модель процесу та проведено дослідження тепло- і масоперенесення при смаженні січених виробів запропонованим способом, зміну їх структурно-механічних, фізико-хімічних, мікробіологічних й органолептичних показників. Запропоновано процес виробництва м'ясоовочевих котлет з використанням кабачкового наповнювача, якому властива висока адсорбційна здатність поглинати вологу та жир, чим забезпечується зменшення витрат матеріальних ресурсів під час смаження. Для реалізації процесу смаження у ФЗС розроблено новий пристрій ПССВ-0,2, що відрізняється високими техніко-експлуатаційними показниками. Оцінено економічну ефективність наукових розробок і здійснено комплекс заходів щодо впровадження їх у виробництво.
Додаткові точки доступу:
Михайлов, Валерій Михайлович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |