
>
637.247
Ю 18
Юдіна, Тетяна Іллівна.Розробка молочно-білкового концентрату зі сколотин та його використання у технологіях продуктів харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 26.06.2001 / Т. І. Юдіна ; наук. керівник Г. В. Дейниченко ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2001. - 14 с. - Бібліогр.: с. 11-12
Ключові слова: молочно-білковий концентрат -- сколотини -- копреципітація -- підвищена харчова цінність -- кулінарна продукція -- молочно-белковый концентрат -- пахта -- копреципитация -- повышенная пищевая ценность -- кулинарная продукция -- milk protein concentrate -- buttermilk -- coprecipitation -- the higher nutrition value -- culinary production --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню та розробці технології молочно-білкового концентрату (МБК) зі сколотин з метою його подальшого використання у виробництві кулінарної продукції підвищеної харчової цінності. Проведений комплексний аналіз вітчизняних та зарубіжних літературних джерел за проблемою використання сколотин у технологіях продуктів харчування. Обґрунтовані та визначені умови й режими процесу копреципітації білків сколотин, що забезпечують високий ступінь їх використання та отримання МБК із покращеними сенсорними показниками. Визначений комплекс фізико-хімічних, технологічних властивостей, харчової цінності МБК зі сколотин. Отримана сукупність опорних даних з функціонально-технологічних властивостей багатокомпонентних харчових систем на основі МБК з метою цілеспрямованого використання його у виробництві продукції громадського харчування. Науково обґрунтовані технології кулінарних виробів із використанням МБК зі сколотин, розроблено нормативну документацію на нові види продукції. Основні результати роботи знайшли впровадження на підприємствах молочної промисловості та громадського харчування України.
Додаткові точки доступу:
Дейниченко, Григорій Вікторович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Ю 18
Юдіна, Тетяна Іллівна.
УДК | |
637.247 | |
613.287.5 |
Ключові слова: молочно-білковий концентрат -- сколотини -- копреципітація -- підвищена харчова цінність -- кулінарна продукція -- молочно-белковый концентрат -- пахта -- копреципитация -- повышенная пищевая ценность -- кулинарная продукция -- milk protein concentrate -- buttermilk -- coprecipitation -- the higher nutrition value -- culinary production --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню та розробці технології молочно-білкового концентрату (МБК) зі сколотин з метою його подальшого використання у виробництві кулінарної продукції підвищеної харчової цінності. Проведений комплексний аналіз вітчизняних та зарубіжних літературних джерел за проблемою використання сколотин у технологіях продуктів харчування. Обґрунтовані та визначені умови й режими процесу копреципітації білків сколотин, що забезпечують високий ступінь їх використання та отримання МБК із покращеними сенсорними показниками. Визначений комплекс фізико-хімічних, технологічних властивостей, харчової цінності МБК зі сколотин. Отримана сукупність опорних даних з функціонально-технологічних властивостей багатокомпонентних харчових систем на основі МБК з метою цілеспрямованого використання його у виробництві продукції громадського харчування. Науково обґрунтовані технології кулінарних виробів із використанням МБК зі сколотин, розроблено нормативну документацію на нові види продукції. Основні результати роботи знайшли впровадження на підприємствах молочної промисловості та громадського харчування України.
Додаткові точки доступу:
Дейниченко, Григорій Вікторович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |