331.101.6
К 84
.
Економічний механізм підвищення продуктивності праці в підприємствах харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : за спец. 08.07.05 Економіка торгівлі та послуг : захищена 29.01.2004 / В. В. Кривошей ; наук. керівник В. І. Оспіщев ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 21 с. - Бібліогр.: с. 17-18. - Б. ц.

УДК
331.101.6
658.3
642.5

Ключові слова: праця -- продуктивність праці -- ефективність праці -- підприємства харчування -- економічний механізм -- прогнозування -- фінансові результати -- оперативний контроль -- труд -- производительность труда -- эффективность труда -- предприятия питания -- прогнозирование -- финансовые результаты -- оперативный контроль -- экономический механизм -- labor -- productivity -- labor efficiency -- food enterprises -- economic mechanism -- prognostication -- financial results -- operational control --
Анотація:
У дисертаційній роботі досліджуються основні теоретичні, методичні і практичні аспекти економічного механізму підвищення продуктивності праці в підприємствах харчування. Узагальнено і уточнено теоретичні положення, що розкривають економічну категорію продуктивності праці в підприємствах харчування. Обґрунтовано значення і встановлено зв’язок з показниками ефективності підприємств харчування. Теоретично обґрунтовано і вдосконалено класифікацію факторів продуктивності праці в підприємствах харчування. Визначено кількісний зв’язок продуктивності праці з факторами, що впливають на неї, а саме: обсяг та структура товарообігу; рівень технічного забезпечення виробничого процесу; структура втрат робочого часу персоналу; форми економічного стимулювання продуктивності праці. Розроблено науково-обґрунтовану методику прогнозування продуктивності праці в підприємствах харчування. Розроблено методичні рекомендації щодо використання продуктивності праці в прогнозуванні фінансових результатів підприємств харчування. Запропоновано методичні рекомендації щодо розробки стратегії підвищення продуктивності праці підприємств харчування. Розроблено методику оперативного контролю підвищення продуктивності праці.
Додаткові точки доступу: