664.33
К 18
.
Технологія рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви, та її використання при виробництві продуктів харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 01.07.2002 / Н. В. Камсуліна ; наук. керівник Ф. В. Перцевий ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 22 с. - Бібліогр.: с. 17-18

УДК
664.33
547.979.8
641.52

Ключові слова: морква -- рослинна олія -- каротиноїди -- екстракція -- підвищена харчова цінність -- продукти харчування -- морковь -- растительное масло -- каротиноиды -- экстракция -- повышенная пищевая ценность -- продукты питания -- carrot -- vegetable oil -- carotinoids -- extraction -- extra food value -- foodstuffs --
Анотація:
Дисертацію присвячено розробці науково обґрунтованої технології отримання рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви, та її використання при виробництві продуктів харчування. На основі аналізу літературних даних показано актуальність отримання масляних екстрактів каротиноїдів з рослинної сировини. Набуті екстракти є джерелом жиророзчинних біологічно активних речовин (каротиноїдів, вітамінів А, Е). Вивчено вплив на процес екстракції тривалості, температури, швидкості обертання робочого органу мішалки, співвідношення компонентів і кількостей екстракцій. Визначені раціональні режими екстракції каротиноїдів з моркви рослинною олією. Науково обґрунтовано технології виробництва рослинної олії і морквяно-жирового напівфабрикату, збагачених каротиноїдами моркви, а також продуктів харчування з його використанням. Досліджені фізико-хімічні, органолептичні, мікробіологічні показники рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви. Приведена якісна характеристика харчових продуктів з її використанням по комплексу технологічних показників, обґрунтовані терміни і умови зберігання. Використання рослинної олії, збагаченої каротиноїдами моркви, яку отримано методом прямої екстракції, при виробництві продуктів харчування дозволяє одержувати продукцію, що має імуномоделюючу дію.
Додаткові точки доступу: