664.932
В 69
.
Технологія комплексної харчової добавки на основі боєнської крові [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 27.11.2003 / П. В. Волошин ; наук. керівник В. О. Коваленко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 17 с. - Бібліогр.: с. 13-14

УДК
664.932
637.661
613.292.4

Ключові слова: харчова кров -- тваринний білок -- гемоглобін -- залізо -- харчова добавка -- фаршеві вироби -- пищевая кровь -- животный белок -- гемоглобин -- железо -- пищевая добавка -- фаршевые изделия -- alimentary blood -- animal protein -- hemoglobin iron -- food supplement -- farce products --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню, розробці та практичній реалізації технології комплексної харчової добавки (КХД) на основі боєнської крові великої рогатої худоби (ВРХ), модифікованої моноксидом вуглецю, та сировини, що вміщує білок. Визначено раціональні концентрації рецептурних компонентів, які стабілізують гемове двовалентне залізо та забезпечують високій вміст тваринного білку в комплексній харчовій добавці. Розроблено технологічну схему виробництва нової комплексної харчової добавки “Гемодар”, яка призначена для збагачення продукції масового та дієтичного харчування гемовим залізом та тваринним білком. Одержано комплекс даних про харчову, біологічну цінність, функціонально-технологічні властивості та показники безпеки нової добавки. Запропоновано застосування нової добавки в технології виробництва широкого асортименту кулінарної продукції. Визначено технологічні та споживчі властивості і харчову цінність продукції, яка містить КХД. Здійснено впровадження запропонованої продукції у підприємствах громадського харчування.
Додаткові точки доступу: