663.67
К 95
.
Розробка та дослідження вдосконаленого апарата для заморожування багатокомпонентних харчових сумішей [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та апарати харчових виробництв : захищена 28.10.1999 / В. А. Куценко ; наук. керівник В. В. Сафонов ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 18 с. - Бібліогр.: с. 14-15. - Б. ц.

УДК
663.67
621.565.9

Ключові слова: багатокомпонентна харчова суміш -- м'яке морозиво -- фризер -- продуктивність -- надійність -- екологічна безпечність -- многокомпонентная пищевая смесь -- мягкое мороженое -- производительность -- надежность -- экологическая безопасность -- multicomponent food mixture -- soft ice-cream -- freezer -- capacity -- reliability -- oecological safety --
Анотація:
Дисертацію присвячено питанням розробки вдосконаленного фризера з поліпшеними показниками продуктивності, надійності та екологічної безпеки. Мета роботи досягається завдяки конструктивним заходам, спрямованим на ідентифікацію теплопередачі в апараті та захист робочих органів від перевантажень, а також переведенню холодильного агрегата на роботу з екологічно безпечним холодоагентом R134a. Теоретично обґрунтовано ефективність зазначених заходів і визначено раціональні значення технічних параметрів удосконаленного апарата. Основні результати праці знайшли практичне застосування шляхом упровадження нового апарата на підприємствах торгівлі та харчування, які реалізують м'яке морозиво споживачам.
Додаткові точки доступу: