
>
664.699
З-78
Значек , Рафаела Рафаелівна.Формування асортименту та товарознавча оцінка зернових хлібців поліпшеної якості [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство харчових продуктів : захищена 30.05.2019 / Р. Р. Значек ; наук. керівник М. Р. Мардар ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2019. - 23 с. - Бібліогр.: с. 15-20. - Б. ц.
Ключові слова: зернові хлібці -- спельта -- збагачуючі добавки -- розторопша -- горобина -- шипшина -- екстракт зеленого чаю -- оздоровчі продукти -- зерновые хлебцы -- обогащенные добавки -- расторопша -- рябина -- шиповник -- экстракт зеленого чая -- оздоровительные продукты -- grain crisp bread -- spelt -- enriching additives -- milk thistle -- ashberry -- rosehip -- green tea extract -- wellness products --
Анотація:
Обґрунтовано доцільність розробки нових зернових хлібців оздоровчого спрямування на основі вивчення споживчих переваг та методології розгортання функції якості. На основі математичного моделювання рецептурного складу та експериментальних досліджень визначено оптимальний склад збагачуючих зернових хлібців поліпшеної якості. Проведено товарознавчу оцінку нових зернових хлібців на основі аналізу органолептичних показників якості, харчової та біологічної цінності, показників безпечності та медико-біологічних досліджень, розраховано комплексний показник якості. Встановлено ефект синергізму за показником біологічної активності при включенні до складу продукту збагачуючих добавок, що призводить до підвищення біологічної активності зернових хлібців. За результатами медико-біологічних досліджень встановлено, що продукти володіють антиоксидантною активністю та гепатопротекторною дією, їх можна рекомендувати як у масовому, так і в профілактичному харчуванні людей. Досліджено зміни показників якості розроблених продуктів у процесі зберігання та вплив на ці зміни різних видів паковання, у результаті встановлено гарантований термін зберігання. Розроблено комплекс маркетингових заходів щодо просування збагачених продуктів харчування на ринок. Розроблено та затверджено нормативну документацію на нову продукцію. Результати досліджень упроваджено у виробництво та освітній процес.
Додаткові точки доступу:
Мардар , Марина Ромиківна\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
З-78
Значек , Рафаела Рафаелівна.
УДК | |
664.699 | |
664.665 | |
658.628 |
Ключові слова: зернові хлібці -- спельта -- збагачуючі добавки -- розторопша -- горобина -- шипшина -- екстракт зеленого чаю -- оздоровчі продукти -- зерновые хлебцы -- обогащенные добавки -- расторопша -- рябина -- шиповник -- экстракт зеленого чая -- оздоровительные продукты -- grain crisp bread -- spelt -- enriching additives -- milk thistle -- ashberry -- rosehip -- green tea extract -- wellness products --
Анотація:
Обґрунтовано доцільність розробки нових зернових хлібців оздоровчого спрямування на основі вивчення споживчих переваг та методології розгортання функції якості. На основі математичного моделювання рецептурного складу та експериментальних досліджень визначено оптимальний склад збагачуючих зернових хлібців поліпшеної якості. Проведено товарознавчу оцінку нових зернових хлібців на основі аналізу органолептичних показників якості, харчової та біологічної цінності, показників безпечності та медико-біологічних досліджень, розраховано комплексний показник якості. Встановлено ефект синергізму за показником біологічної активності при включенні до складу продукту збагачуючих добавок, що призводить до підвищення біологічної активності зернових хлібців. За результатами медико-біологічних досліджень встановлено, що продукти володіють антиоксидантною активністю та гепатопротекторною дією, їх можна рекомендувати як у масовому, так і в профілактичному харчуванні людей. Досліджено зміни показників якості розроблених продуктів у процесі зберігання та вплив на ці зміни різних видів паковання, у результаті встановлено гарантований термін зберігання. Розроблено комплекс маркетингових заходів щодо просування збагачених продуктів харчування на ринок. Розроблено та затверджено нормативну документацію на нову продукцію. Результати досліджень упроваджено у виробництво та освітній процес.
Додаткові точки доступу:
Мардар , Марина Ромиківна\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | 1 |
2 | Репозитарій |