664.1
С 32
.
Розроблення процесу імпульсного електроплазмолізу тканини цукрового буряку та способу її комбінованої теплової і електричної обробки [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / Р. А. Серебряков ; Нац. ун-т харч. технологій. - Київ : [б. в.], . - 20 с. - Б. ц.

УДК
664.1
539.22

Ключові слова: електроплазмоліз -- комбінована обробка -- термообробка -- цукровий буряк -- электроплазмолиз -- комбинированная обработка -- термообработка -- сахарная свекла -- electroplasmolysis -- combined processing -- heat treatment -- sugar beet --
Анотація:
Встановлено, що ефективність електроплазмолізу тканини цукрового буряку залежить як від напруженості електричного поля, так і від тривалості імпульсів та міжімпульсних пауз імпульсного електричного поля. Доведено, що зростання напруженності електричного поля підвищує ефективність електрообробки, оптимальна тривалість якої не повинна перевищувати характеристичний час прояву процесів дифузії міграції вологи (близько 1 с для бурякової тканини).
Додаткові точки доступу: