
>
637.141.8
Р 88
Рудавська , Марія Володимирівна .Формування споживних властивостей молочних прохолоджуючих напоїв оздоровчого спрямування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство : захищена 28.04.2011 / М. В. Рудавська ; наук. керівник Ф. В. Перцевой ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2011. - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-18. - Б. ц.
Ключові слова: молочні коктейлі -- напівфабрикати молочних коктейлів -- йододефіцитні захворювання -- технологічно функціональні добавки -- дієтичні добавки -- йод -- селен -- медична апробація -- ламідан -- «маслянка-кефір яблучний» -- молочные коктейли -- полуфабрикаты молочных коктейлей -- йододефицитные заболевания -- технологические функциональные добавки -- диетические добавки -- медицинская апробация -- ламидан -- «пахта-кефир яблочный» -- milk cocktails -- semi-finished milk cocktails -- iodine deficiency disorders -- technological functional additives -- dietary supplements -- iodine -- selenium -- medical testing -- lamidan -- buttermilk-apple kefir --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню, розробці та товарознавчій оцінці молочних прохолоджуючих напоїв оздоровчого спрямування та напівфабрикатів для їх виготовлення. Представлені результати комплексних товарознавчих досліджень якості напоїв, що дозволило затвердити рецептури, технологічну інструкцію та, після медичної апробації, рекомендації щодо використання напоїв окремими групами споживачів. Виявлено, що найефективнішим, з точки зору покращення стану здоров’я та підвищення загальної працездатності людей, що проживають на йододефіцитних територіях, є коктейль оздоровчого спрямування з Ламіданом «Маслянка-кефір яблучно-гарбузовий». Запропоновано класифікацію молочних коктейлів за основною молочною сировиною, рослинними наповнювачами та піноутворювачами. Показано можливості подальших досліджень, спрямованих на розширення асортименту та підвищення біологічної цінності коктейлів на основі молочних напівфабрикатів з використанням маслянки, знежиреного та нормалізованого молока, вершків та сироватки. Коктейлі оздоровчого спрямування на основі напівфабрикатів впроваджені у виробництво.
Додаткові точки доступу:
Перцевой, Федір Всеволодович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Р 88
Рудавська , Марія Володимирівна .
УДК | |
637.141.8 | |
637.146 | |
664.849 |
Ключові слова: молочні коктейлі -- напівфабрикати молочних коктейлів -- йододефіцитні захворювання -- технологічно функціональні добавки -- дієтичні добавки -- йод -- селен -- медична апробація -- ламідан -- «маслянка-кефір яблучний» -- молочные коктейли -- полуфабрикаты молочных коктейлей -- йододефицитные заболевания -- технологические функциональные добавки -- диетические добавки -- медицинская апробация -- ламидан -- «пахта-кефир яблочный» -- milk cocktails -- semi-finished milk cocktails -- iodine deficiency disorders -- technological functional additives -- dietary supplements -- iodine -- selenium -- medical testing -- lamidan -- buttermilk-apple kefir --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню, розробці та товарознавчій оцінці молочних прохолоджуючих напоїв оздоровчого спрямування та напівфабрикатів для їх виготовлення. Представлені результати комплексних товарознавчих досліджень якості напоїв, що дозволило затвердити рецептури, технологічну інструкцію та, після медичної апробації, рекомендації щодо використання напоїв окремими групами споживачів. Виявлено, що найефективнішим, з точки зору покращення стану здоров’я та підвищення загальної працездатності людей, що проживають на йододефіцитних територіях, є коктейль оздоровчого спрямування з Ламіданом «Маслянка-кефір яблучно-гарбузовий». Запропоновано класифікацію молочних коктейлів за основною молочною сировиною, рослинними наповнювачами та піноутворювачами. Показано можливості подальших досліджень, спрямованих на розширення асортименту та підвищення біологічної цінності коктейлів на основі молочних напівфабрикатів з використанням маслянки, знежиреного та нормалізованого молока, вершків та сироватки. Коктейлі оздоровчого спрямування на основі напівфабрикатів впроваджені у виробництво.
Додаткові точки доступу:
Перцевой, Федір Всеволодович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |