
>
657.47
Ч-90
Чумак , Оксана Володимирівна.Облік та аналіз собівартості продукції в підприємствах ресторанного господарства [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : за спец. 08.06.04 Бугалтерський облік, аналіз та аудит : захищена 26.04.2006 / О. В. Чумак ; наук. керівник В. І. Оспіщев ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2006. - 18 с. - Бібліогр.: с. 15-16 . - Б. ц.
Ключові слова: підприємства -- ресторанне господарство -- собівартість -- витрати калькулювання -- облік -- рівень витрат -- беззбитковість -- предприятия -- ресторанное хозяйство -- себестоимость -- затраты -- калькулирование -- уровень расходов -- безубыточность -- restaurants -- catering enterprises -- cost -- expenses -- calculation -- accounting -- prognosis -- level of expenses -- operational analysis --
Анотація:
Роботу присвячено теоретичному обґрунтуванню та розробці наукових і практичних рекомендацій щодо вдосконалення обліку і аналізу собівартості продукції на підприємствах ресторанного господарства. Досліджено економічну сутність категорії „собівартість” в обліковому процесі та доведено необхідність її обчислення на підприємствах ресторанного господарства згідно з П(С)БО. Визначено класифікацію витрат та елементи методів обліку витрат, найбільш притаманні для досліджуваних підприємств. Запропоновано методичні рекомендації стосовно обліку витрат та формування собівартості продукції шляхом впровадження принципів національних стандартів та методу „АВС”. Визначено напрями вдосконалення обліку собівартості продукції за умов автоматизованої системи обробки інформації. Побудовано модель, яка кількісно характеризує вплив основних факторів на рівень витрат операційної діяльності, визначено резерви його зменшення та прогнозну величину. Адаптовано інформаційну базу для визначення беззбиткового обсягу продукції власного виробництва на підприємствах ресторанного господарства з метою управління асортиментною політикою.
Додаткові точки доступу:
Оспіщев , Віктор Іванович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Ч-90
Чумак , Оксана Володимирівна.
УДК | |
657.47 | |
640.43 |
Ключові слова: підприємства -- ресторанне господарство -- собівартість -- витрати калькулювання -- облік -- рівень витрат -- беззбитковість -- предприятия -- ресторанное хозяйство -- себестоимость -- затраты -- калькулирование -- уровень расходов -- безубыточность -- restaurants -- catering enterprises -- cost -- expenses -- calculation -- accounting -- prognosis -- level of expenses -- operational analysis --
Анотація:
Роботу присвячено теоретичному обґрунтуванню та розробці наукових і практичних рекомендацій щодо вдосконалення обліку і аналізу собівартості продукції на підприємствах ресторанного господарства. Досліджено економічну сутність категорії „собівартість” в обліковому процесі та доведено необхідність її обчислення на підприємствах ресторанного господарства згідно з П(С)БО. Визначено класифікацію витрат та елементи методів обліку витрат, найбільш притаманні для досліджуваних підприємств. Запропоновано методичні рекомендації стосовно обліку витрат та формування собівартості продукції шляхом впровадження принципів національних стандартів та методу „АВС”. Визначено напрями вдосконалення обліку собівартості продукції за умов автоматизованої системи обробки інформації. Побудовано модель, яка кількісно характеризує вплив основних факторів на рівень витрат операційної діяльності, визначено резерви його зменшення та прогнозну величину. Адаптовано інформаційну базу для визначення беззбиткового обсягу продукції власного виробництва на підприємствах ресторанного господарства з метою управління асортиментною політикою.
Додаткові точки доступу:
Оспіщев , Віктор Іванович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |