664.858-044.337
Ш 71
.
Удосконалення технології мармеладу желейно-фруктового з використанням плодово-овочевих кріодобавок [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.01 Технологія хлібопекарських продуктів, кондитерських виробів та харчових концентратів : захищена 27.12.2018 / Н. В. Шматченко ; наук. керівник М. В. Артамонова ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-18

УДК
664.858-044.337

Ключові слова: кріопаста -- кріопорошок -- кріодобавки -- пектин -- антиоксидантна ємність -- біологічно активні речовини -- мармелад -- криопаста -- криопорошок -- криодобавки -- антиоксидантная емкость -- биологически активные вещества -- cryopaste -- cryopowder -- cryoadditives -- pectin -- antioxidant capacity -- biologically active substances -- marmalade --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню використання плодоовочевих кріодобавок (кріопасти з айви, яблук, моркви, гарбуза, винограду та кріопорошки з шипшини, обліпихи та втнограду) у технології мармеладу желейно-фруктового для підвищення його харчової цінності та розширення асортименту. Експериментально доведено, що використання плодово-овочевих кріодобавок приводить до одержання мармеладу з високими органолептичними показниками та підвищеною харчовою цінністю. а також фізико-хімічними та мікробіологічними показниками, що відповідають вимогам нормативної документації на цей вид продукції. Показано, що нові види мармеладу мають значні антиоксидантні властивості протягом гарантованого терміну зберігання. На основі результатів експериментальних досліджень розроблено технологію й асортимент мармеладу, на які затверджено нормативну документацію. Технологію апробовано і впроваджено на кондитерських підприємствах та в навчальний процес ХДУХТ. Розраховано економічну ефективність від її реалізації.
Додаткові точки доступу: