664.849.03
О-56
.
Вдосконалення якості концентрованих томатопродуктів в процесі їх виробництва [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство : захищена 04.11.2009 / В. С. Ольховська ; наук. керівник А. А. Дубініна ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 20 с. - Бібліогр.: с. 14-16

УДК
664.849.03
635.64

Ключові слова: томати -- концентровані томатопродукти -- токсичні речовини -- товарознавча оцінка -- колір -- антиоксидантна здатність -- радіопротекторні властивості -- томаты -- концентрированные томатопродукты -- токсические вещества -- товароведная оценка -- цвет -- антиоксидантная активность -- радиопротекторные свойства -- tomatoes -- concentrated tomato products -- toxic substances -- commodity research mark -- colour -- antioxidant active -- radioprotector capacity --
Анотація:
Дисертацію присвячено вдосконаленню якості концентрованих томатопродуктів в процесі їх виробництва. Вивчено хімічний склад, вміст БАР, мінерального та вітамінного складу томатів різних сортів, що районовані у Східній Україні. Досліджено ступінь накопичення солей важких металів, радіонуклідів, нітратів та оксалатів у сортах томатів. Проведено комплексну оцінку якості досліджених зразків томатів. Розроблено спосіб технологічної обробки томатів, що дозволив стабілізувати колір та зменшити вміст токсичних речовин. Методом математичного моделювання визначені та експериментально підтверджені раціональні склади рецептурних компенентів томатної пасти та соусів, що забезпечують високі огранолептичні показники та хімічний склад. Розраховано комплексний та інтегральний показники якості нової продукції. Досліджено антиоксидантну активність нових томатопродуктів порівняно з продуктами-аналогами. Вивчені радіопротекторні властивості нової томатної пасти.
Додаткові точки доступу: