
>
664.66(575.2)
К 11
Кірієва, Тетяна Віталіївна.Наукові основи інтенсифікації виробництва і підвищення якості киргизських національних борошняних виробів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 10.12.2002 / Т. В. Кірієва ; наук. конс. О. І. Черевко ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2002. - 24 с. - Бібліогр.: с. 19-22
Ключові слова: киргизькі борошняні вироби -- національні борошняні вироби -- дріжджове тісто -- добавки -- прогресивні схеми -- технологічні схеми -- кыргызские мучные изделия -- национальные мучные изделия -- дрожжевое тесто -- прогрессивные схемы -- технологические схемы -- kirghiz mealy products -- national mealy product -- yeast dough -- additions -- progressive schemes -- technological schemes --
Анотація:
Дисертацію присвячено питанням розробки прогресивних технологій виробництва киргизьких національних борошняних виробів з дріжджового тіста, які відрізняються прискореним процесом приготування виробів та підвищеними показниками їх якості. Для досягнення цієї мети запропоновано додавати в тісто на стадії активації дріжджів добавки різної природи, зокрема, з дикорослої сировини, що росте в Киргизстані на великих площах. Обґрунтовано вибір окремих видів добавок, які значно прискорюють процес бродіння тіста та збагачують хімічний склад борошняних виробів біологічно активними речовинами. Розроблено прогресивні технологічні схеми виробництва добавок та прогресивних киргизьких національних борошняних виробів з їх додаванням, складено нормативну документацію на нові вироби, зроблено оцінку економічного та соціального ефекту їх практичного впровадження у народне господарство Киргизстану. Результати роботи знайшли впровадження на підприємствах харчування, які реалізують киргизькі національні борошняні вироби населенню Киргизстану.
Додаткові точки доступу:
Черевко, Олександр Іванович\наук. конс.\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
К 11
Кірієва, Тетяна Віталіївна.
УДК | |
664.66(575.2) | |
615.32(575.2) |
Ключові слова: киргизькі борошняні вироби -- національні борошняні вироби -- дріжджове тісто -- добавки -- прогресивні схеми -- технологічні схеми -- кыргызские мучные изделия -- национальные мучные изделия -- дрожжевое тесто -- прогрессивные схемы -- технологические схемы -- kirghiz mealy products -- national mealy product -- yeast dough -- additions -- progressive schemes -- technological schemes --
Анотація:
Дисертацію присвячено питанням розробки прогресивних технологій виробництва киргизьких національних борошняних виробів з дріжджового тіста, які відрізняються прискореним процесом приготування виробів та підвищеними показниками їх якості. Для досягнення цієї мети запропоновано додавати в тісто на стадії активації дріжджів добавки різної природи, зокрема, з дикорослої сировини, що росте в Киргизстані на великих площах. Обґрунтовано вибір окремих видів добавок, які значно прискорюють процес бродіння тіста та збагачують хімічний склад борошняних виробів біологічно активними речовинами. Розроблено прогресивні технологічні схеми виробництва добавок та прогресивних киргизьких національних борошняних виробів з їх додаванням, складено нормативну документацію на нові вироби, зроблено оцінку економічного та соціального ефекту їх практичного впровадження у народне господарство Киргизстану. Результати роботи знайшли впровадження на підприємствах харчування, які реалізують киргизькі національні борошняні вироби населенню Киргизстану.
Додаткові точки доступу:
Черевко, Олександр Іванович\наук. конс.\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | 1 |
2 | Репозитарій |