
>
664.34
А 95
Афанасьєва, Віта Анатоліївна.Товарознавча оцінка антиоксидантних фітодобавок з натуральних прянощів та майонезів на їх основі [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство / В. А. Афанасьєва ; наук. керівник Р. Ю. Павлюк ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2001. - 19 с. - Б. ц.
Ключові слова: екстракти -- майонез -- прянощі -- товарознавство -- фітодобавки -- экстракты -- пряности -- товароведение -- фитодобавки -- extracts -- mayonnaise -- spices -- commodity science -- phytosupplements --
Анотація:
Дисертацію присвячено дослідженню антиоксидантних, антибактеріальних та фунгіцидних властивостей фітодобавок з натуральних прянощів у вигляді екстрактів та порошків та їх використанню при виготовленні майонезів для підвищення їх стійкості при зберіганні та збільшенні вмісту в них біологічно активних речовин (БАВ). Товарознавча оцінка якості фітодобавок (у формі екстрактів та порошків) показала, що вони містять значну кількість БАВ (ефірних масел, фенольних сполук з Р – вітамінною активністю, дубильних речовин). Особливо багато БАВ містять екстракти та порошки з гвоздики, запашного перцю і перцю чорного - аналогічно сировині. Вивчення впливу антибактеріальної та фунгіцидної активності екстрактів з натуральних прянощів з різним вмістом ароматичних речовин на ріст та розвиток бактерій та пліснявих грибів показало, що підвищення вмісту ароматичних речовин в екстрактах збільшує зони лізису у досліджуваних мікроорганізмів та антибактеріальний ефект. Результати досліджень були взяті за основу при розробці нових майонезів з використанням фітодобавок із прянощів у формі екстрактів та порошків.
Додаткові точки доступу:
Павлюк, Раїса Юріївна\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
А 95
Афанасьєва, Віта Анатоліївна.
УДК | |
664.34 | |
613.291 | |
620.2 | |
658.62 | |
005.52 |
Ключові слова: екстракти -- майонез -- прянощі -- товарознавство -- фітодобавки -- экстракты -- пряности -- товароведение -- фитодобавки -- extracts -- mayonnaise -- spices -- commodity science -- phytosupplements --
Анотація:
Дисертацію присвячено дослідженню антиоксидантних, антибактеріальних та фунгіцидних властивостей фітодобавок з натуральних прянощів у вигляді екстрактів та порошків та їх використанню при виготовленні майонезів для підвищення їх стійкості при зберіганні та збільшенні вмісту в них біологічно активних речовин (БАВ). Товарознавча оцінка якості фітодобавок (у формі екстрактів та порошків) показала, що вони містять значну кількість БАВ (ефірних масел, фенольних сполук з Р – вітамінною активністю, дубильних речовин). Особливо багато БАВ містять екстракти та порошки з гвоздики, запашного перцю і перцю чорного - аналогічно сировині. Вивчення впливу антибактеріальної та фунгіцидної активності екстрактів з натуральних прянощів з різним вмістом ароматичних речовин на ріст та розвиток бактерій та пліснявих грибів показало, що підвищення вмісту ароматичних речовин в екстрактах збільшує зони лізису у досліджуваних мікроорганізмів та антибактеріальний ефект. Результати досліджень були взяті за основу при розробці нових майонезів з використанням фітодобавок із прянощів у формі екстрактів та порошків.
Додаткові точки доступу:
Павлюк, Раїса Юріївна\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|