
>
657.421.1
А 95
Афанас’єва , Інна Іванівна .Облік та контроль виробничих запасів (на матеріалах підприємств хлібопекарного виробництва) [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : за спец. 08.06.04 Бухгалтерський облік, аналіз та аудит : захищена 24.01.2007 / І. І. Афанас’єва ; наук. керівник П. Є. Житний ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2006. - 18 с. - Бібліогр.: с. 12-13 . - Б. ц.
Ключові слова: облік -- контроль -- виробничі запаси -- хлібопекарне виробництво -- управління запасами -- аналітичний облік -- бюджетування -- модель -- учет -- производственные запасы -- хлебопекарное производство -- управление запасами -- аналитический учет -- бюджетирование -- accounting -- control -- productive supplies -- bread production -- the management of supplies -- analytical accounting -- budgeting -- model --
Анотація:
Роботу присвячено розробці теоретичних та практичних науково-обгрунтованих рекомендацій щодо удосконалення обліку та контролю виробничих запасів підприємств хлібопекарного виробництва. Уточнено функції системи управління виробничими запасами, що визначає області дії обліку та контролю. Визначено виробничі запаси як значущий елемент матеріальних ресурсів, оборотних активів та матеріальних потоків. Розширено існуючу класифікацію виробничих запасів ознаками, що сприяють прийняттю управлінських рішень, сформульовано принципи формування виробничих запасів, засновані на мінімальному рівні запасу. Внесено пропозиції щодо аналітичного обліку виробничих запасів хлібопекарських підприємств за місцями зберігання. Для забезпечення оперативності та аналітичності обліку і контролю запропоновано підхід щодо формування гнучких бюджетів придбання й використання виробничих запасів. Удосконалено форми сигнальної документації та облікові регістри шляхом використання формалізації причин відхилень і відповідальних за їх виникнення. Розроблено автоматизовану модель обліку та контролю виробничих запасів з урахуванням особливостей хлібопекарного виробництва. Запропоновано методику оперативного контролю виробничих запасів, що сприяє ефективному використанню матеріальних ресурсів. Подано рекомендації щодо методичної процедури аналізу ефективності використання виробничих запасів. Удосконалено економіко- математичну модель управління запасами, яка заснована на визначенні параметрів постачання основного матеріалу хлібопекарного виробництва.
Додаткові точки доступу:
Житний , Павло Євгенович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
А 95
Афанас’єва , Інна Іванівна .
УДК | |
657.421.1 | |
664.64 |
Ключові слова: облік -- контроль -- виробничі запаси -- хлібопекарне виробництво -- управління запасами -- аналітичний облік -- бюджетування -- модель -- учет -- производственные запасы -- хлебопекарное производство -- управление запасами -- аналитический учет -- бюджетирование -- accounting -- control -- productive supplies -- bread production -- the management of supplies -- analytical accounting -- budgeting -- model --
Анотація:
Роботу присвячено розробці теоретичних та практичних науково-обгрунтованих рекомендацій щодо удосконалення обліку та контролю виробничих запасів підприємств хлібопекарного виробництва. Уточнено функції системи управління виробничими запасами, що визначає області дії обліку та контролю. Визначено виробничі запаси як значущий елемент матеріальних ресурсів, оборотних активів та матеріальних потоків. Розширено існуючу класифікацію виробничих запасів ознаками, що сприяють прийняттю управлінських рішень, сформульовано принципи формування виробничих запасів, засновані на мінімальному рівні запасу. Внесено пропозиції щодо аналітичного обліку виробничих запасів хлібопекарських підприємств за місцями зберігання. Для забезпечення оперативності та аналітичності обліку і контролю запропоновано підхід щодо формування гнучких бюджетів придбання й використання виробничих запасів. Удосконалено форми сигнальної документації та облікові регістри шляхом використання формалізації причин відхилень і відповідальних за їх виникнення. Розроблено автоматизовану модель обліку та контролю виробничих запасів з урахуванням особливостей хлібопекарного виробництва. Запропоновано методику оперативного контролю виробничих запасів, що сприяє ефективному використанню матеріальних ресурсів. Подано рекомендації щодо методичної процедури аналізу ефективності використання виробничих запасів. Удосконалено економіко- математичну модель управління запасами, яка заснована на визначенні параметрів постачання основного матеріалу хлібопекарного виробництва.
Додаткові точки доступу:
Житний , Павло Євгенович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Елетронний ресурс | |
2 | Репозитарій |