641.8-0.35
Д 27
.
Наукове обґрунтування та розробка технологій продуктів харчування підвищеної харчової цінності на основі нежирної молочної сировини [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня д-ра техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / Г. В. Дейниченко ; наук. керівник М. І. Беляєв ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 40 с. - Б. ц.

УДК
641.8-0.35
637.1

Ключові слова: молочна сировина -- напівфабрикати -- харчова цінність -- харчові продукти -- молочное сырье -- полуфабрикаты -- пищевая ценность -- пищевые продукты -- dairy raw materials -- semi-finished products -- food value -- food products --
Анотація:
Дисертацію присвячено розв'язанню проблеми використання нежирної молочної сировини при виробництві харчових напівфабрикатів з максимально збалансованим амінокислотним складом білків. В роботі розвивається новий напрямок в технології продуктів харчування, заснований на концепції створення технологічних основ удосконалення кулінарної продукції підвищеної харчової цінності шляхом використання нетрадиційних білкових ресурсів знежиреного молока, молочної сироватки та їх похідних. Встановлено, що цілеспрямоване змінення функціонально-технологічних властивостей багатокомпонентних харчових систем надає можливість реалізувати принципи удосконалення існуючих та створення прогресивних технологій продуктів харчування. Запропоновано нові технології виробництва харчових напівфабрикатів на основі нежирних молочних продуктів з використанням різних видів сировини рослинного та тваринницького походження. Основні результати роботи знайшли промислове застосування у виробництві харчових продуктів на підприємствах АПК України і підприємствах харчування.
Додаткові точки доступу: