664.65.001.5
К 20
.
Розробка технології борошняних виробів з використанням дріжджів, що активовані у перемінному магнітному полі [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / Т. В. Капліна ; наук. керівник Г. М. Лисюк ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 19 с. - Б. ц.

УДК
664.65.001.5
664.642

Ключові слова: активація дріжджів -- борошняні вироби -- вихровий шар -- електромагнітне поле -- активация дрожжей -- мучные изделия -- вихревой слой -- электромагнитное поле -- yeast activation -- flour products -- vortex layer -- electromagnetic field --
Анотація:
Дисертацію присвячено обґрунтуванню, розробці та практичній реалізації нових технологій виробництва борошняних виробів з використанням дріжджів, активованих у вихровому шарі феромагнітних частинок (ВСФЛ) змінного поля, що обертається у складі водно-борошняної суспензії дріжджів. Визначено оптимальний вміст борошна серед активації. Розроблено та науково обґрунтовано спосіб активації дріжджів в апараті ВСФЧ. Показано збереження ефекту активації водно-борошняної суспензії дріжджів протягом однієї години. Встановлено механізм комплексного впливу магнітної обробки з мікровихровим перемішуванням середовища на дріжджові клітини, борошно та воду. Вивчено процеси виробництва дріжджового тіста безопарним способом на активованих дріжджах. Визначено економічний ефект від способу активації дріжджів у технологіях виробництва борошняних виробів.
Додаткові точки доступу: