
>
664.65.001.5
К 20
Капліна, Тетяна Вікторівна.Розробка технології борошняних виробів з використанням дріжджів, що активовані у перемінному магнітному полі [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / Т. В. Капліна ; наук. керівник Г. М. Лисюк ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2001. - 19 с. - Б. ц.
Ключові слова: активація дріжджів -- борошняні вироби -- вихровий шар -- електромагнітне поле -- активация дрожжей -- мучные изделия -- вихревой слой -- электромагнитное поле -- yeast activation -- flour products -- vortex layer -- electromagnetic field --
Анотація:
Дисертацію присвячено обґрунтуванню, розробці та практичній реалізації нових технологій виробництва борошняних виробів з використанням дріжджів, активованих у вихровому шарі феромагнітних частинок (ВСФЛ) змінного поля, що обертається у складі водно-борошняної суспензії дріжджів. Визначено оптимальний вміст борошна серед активації. Розроблено та науково обґрунтовано спосіб активації дріжджів в апараті ВСФЧ. Показано збереження ефекту активації водно-борошняної суспензії дріжджів протягом однієї години. Встановлено механізм комплексного впливу магнітної обробки з мікровихровим перемішуванням середовища на дріжджові клітини, борошно та воду. Вивчено процеси виробництва дріжджового тіста безопарним способом на активованих дріжджах. Визначено економічний ефект від способу активації дріжджів у технологіях виробництва борошняних виробів.
Додаткові точки доступу:
Лисюк, Галина Михайлівна\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
К 20
Капліна, Тетяна Вікторівна.
УДК | |
664.65.001.5 | |
664.642 |
Ключові слова: активація дріжджів -- борошняні вироби -- вихровий шар -- електромагнітне поле -- активация дрожжей -- мучные изделия -- вихревой слой -- электромагнитное поле -- yeast activation -- flour products -- vortex layer -- electromagnetic field --
Анотація:
Дисертацію присвячено обґрунтуванню, розробці та практичній реалізації нових технологій виробництва борошняних виробів з використанням дріжджів, активованих у вихровому шарі феромагнітних частинок (ВСФЛ) змінного поля, що обертається у складі водно-борошняної суспензії дріжджів. Визначено оптимальний вміст борошна серед активації. Розроблено та науково обґрунтовано спосіб активації дріжджів в апараті ВСФЧ. Показано збереження ефекту активації водно-борошняної суспензії дріжджів протягом однієї години. Встановлено механізм комплексного впливу магнітної обробки з мікровихровим перемішуванням середовища на дріжджові клітини, борошно та воду. Вивчено процеси виробництва дріжджового тіста безопарним способом на активованих дріжджах. Визначено економічний ефект від способу активації дріжджів у технологіях виробництва борошняних виробів.
Додаткові точки доступу:
Лисюк, Галина Михайлівна\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|