664.65
Г 79
.
Розробка технології прісного тіста з рослинними наповнювачами для механізованого виробництва вареників [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / Н. В. Гревцева ; наук. керівник Л. В. Бабиченко ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 23 с. - Б. ц.

УДК
664.65
664.683

Ключові слова: вареники -- механізація -- прісне тісто -- реологічні властивості -- харчові виробництва -- механизация -- пресное тесто -- реологические свойства -- пищевые производства -- dumplings -- mechanization -- fresh dough -- rheological properties -- food production --
Анотація:
Дисертацію написано на основі досліджень про вплив рослинних наповнювачів на властивості прісного тесту та його компонентів: води, клейковини, крохмалю. Розроблено нову технологію кольорового вареничного тіта з додаванням пюре з моркви, буряків, гарбуза та кропиви для виробництва вареників на потоково-механізованих лініях. Виведено рівняння, що дозволяють розраховувати необхідні концентрації рослинних наповнювачів, що забезпечують раціональні показники реологічних варенічного тесту. Встановлено, що нові вироби мають хороші органалептичні показники, а також підвищену харчову та біологічну цінність у порівнянні з традиційною продукцією. Здійснено промислове використання запропонованої технології.
Додаткові точки доступу: