641.528
Л 37
.
Прогнозування якості швидкозамороженої капусти броколі [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство / С. О. Левицька ; Київ. нац. торгов.-екон. ун-т. - Київ : [б. в.], . - 21 с. - Б. ц.

УДК
641.528
635.356

Ключові слова: біологічна цінність -- броколі (спаржева капуста) -- швидке заморожування -- якість продуктів -- биологическая ценность -- брокколи (спаржевая капуста) -- быстрое замораживание -- качество продуктов -- biological value -- broccoli (asparagus cabbage) -- quick freezing -- product quality --
Анотація:
Установлено сортові відмінності хімічного складу капусти броколі районованих в Україні сортів, придатних до вирощування в зонах Лісостепу, Степу і Полісся. Досліджено тенденції змін їх споживних властивостей при зберіганні, що дозволило визначити сорт капусти Партенон як найбільш придатний до заморожування. Встановлено, що оптимальною для зберігання замороженої капусти броколі є температура мінус 10 градусів Цесьсія, за якої відбувається максимальна кристалізація всіх форм зв'язаної вологи, що унеможливлює протікання біохімічних процесів, сприяє максимальному збереженню споживних властивостей капусти.
Додаткові точки доступу: