664.8.034.2
Л 86
.
Розробка та дослідження малогабаритної установки холодного копчення риби з рециркуляцією коптильного диму [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв / Д. П. Луценко ; наук. керівник В. В. Сафонов ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 18 с. - Б. ц.

УДК
664.8.034.2
644.951.3

Ключові слова: рибні копченості -- технологія копчення -- рыбные копчености -- технология копчения -- smoked fish -- smoking technology --
Анотація:
Дисертацію присвячено питанню розробки нової установки для копчення риби, яка відрізняється від існуючих підвищеною ефективністю та економічністю, малими габаритами та екологічною чистотою виробництва при традиційному засобі копчення. У ході виконання дисертації розроблено нову малогабаритну коптильну установку з рециркуляцією коптильного агенту. Визначено, що за максимального завантаження камери рибою збільшується к.к.д. установки з коптильних речовин, зменшується тривалість копчення в розрахунку на обробку одиниці продукції.Запропоновано новий підхід до теоретичного дослідження процесу копчення, що є зручним для використання під час розрахунків. Здійснено заходи з впровадження нової установки у виробництво та одержано позитивні відгуки від фахівців з копчення.
Додаткові точки доступу: