
>
664.85
П 28
Пестіна, Ганна Олександрівна.Технологія реструктурованого напівфабрикату з дині [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування : захищена 27.05.2009 / Г. О. Пестіна ; наук. керівник Є. П. Пивоваров ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2009. - 18 с. - Бібліогр.: с. 13-15
Ключові слова: динне пюре -- альгінат натрію -- гелеутворення -- гелеутворююча система -- напівфабрикат реструктурований -- реструктурований з дині -- дынное пюре -- альгинат натрия -- гелеобразование -- гелеобразующая система -- полуфабрикат реструктурированный -- реструктурированный из дыни -- melon puree -- sodium alginate -- geletion -- geletion system -- restructured semifinished product -- restructured from melon --
Анотація:
У дисертації науково обґрунтовано та розроблено технологію реструктурованого напівфабрикату з дині. Обґрунтовано метод гелеутворення динного пюре з використанням гелеутворюючої системи «альгінат натрію СаСО3 D-глюконо--лактон». Встановлено закономірності протікання реакцій в межах системи; обрано раціональні співвідношення компонентів; встановлено фактори, що впливають на гелеутворення та структурно-механічні властивості гелів, що утворюються. Із застосуванням методів математичного моделювання обґрунтовано технологічні параметри процесу виробництва реструктурованого напівфабрикату з дині. Розроблено технологію та рецептурний склад реструктурованого напівфабрикату з дині. Визначено його основні фізико-хімічні, структурно-механічні, органолептичні, мікробіологічні, токсикологічні показники, харчову цінність; встановлено умови і строки зберігання. Розроблено та затверджено нормативну документацію на напівфабрикат реструктурований з дині, здійснено впровадження нової технології в закладах ресторанного господарства м. Харкова, розраховано економічний ефект від впровадження.
Додаткові точки доступу:
Пивоваров, Євген Павлович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
П 28
Пестіна, Ганна Олександрівна.
УДК | |
664.85 | |
635.611 |
Ключові слова: динне пюре -- альгінат натрію -- гелеутворення -- гелеутворююча система -- напівфабрикат реструктурований -- реструктурований з дині -- дынное пюре -- альгинат натрия -- гелеобразование -- гелеобразующая система -- полуфабрикат реструктурированный -- реструктурированный из дыни -- melon puree -- sodium alginate -- geletion -- geletion system -- restructured semifinished product -- restructured from melon --
Анотація:
У дисертації науково обґрунтовано та розроблено технологію реструктурованого напівфабрикату з дині. Обґрунтовано метод гелеутворення динного пюре з використанням гелеутворюючої системи «альгінат натрію СаСО3 D-глюконо--лактон». Встановлено закономірності протікання реакцій в межах системи; обрано раціональні співвідношення компонентів; встановлено фактори, що впливають на гелеутворення та структурно-механічні властивості гелів, що утворюються. Із застосуванням методів математичного моделювання обґрунтовано технологічні параметри процесу виробництва реструктурованого напівфабрикату з дині. Розроблено технологію та рецептурний склад реструктурованого напівфабрикату з дині. Визначено його основні фізико-хімічні, структурно-механічні, органолептичні, мікробіологічні, токсикологічні показники, харчову цінність; встановлено умови і строки зберігання. Розроблено та затверджено нормативну документацію на напівфабрикат реструктурований з дині, здійснено впровадження нової технології в закладах ресторанного господарства м. Харкова, розраховано економічний ефект від впровадження.
Додаткові точки доступу:
Пивоваров, Євген Павлович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |