641.887
Д 13
.
Розробка технології соусів з кісточкових плодів [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.16 Технологія продуктів харчування / О. Ю. Давидова ; наук. керівник Л. П. Малюк ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 19 с. - Б. ц.

УДК
641.887
641.5
664.871
634.2

Ключові слова: кісточкові -- соуси -- косточковые -- соусы -- bony -- sauces --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню та розробці технології соусів з кісточкових плодів. У основу технології покладено максимальне збереження біологічно активних речовин, зокрема Р-активниз полі фенольних сполук та каротиноїдів плодів вишні та абрикосів. Експериментально доведено значний стабілізуючий ефект пряно-ароматичної рослинної сировини на біофлавоноїди кісточкових плодів. Науково обґрунтовано та розроблено рецептури та технологію виробництва соусів з вишні та абрикосів. Одержано комплекс даних про харчову цінність та технологічні властивості нових соусів. Здійснено впровадження запропонованих розробок у галузь громадського харчування та консервне виробництво.
Додаткові точки доступу: