
>
664.849
С 29
Селютіна, Галина Анатоліївна.Товарознавча оцінка ревеню та агрусу і паст на їх основі [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство харчових продуктів : захищена 26.06.2001 / Г. А. Селютіна ; наук. керівник А. А. Дубініна ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2001. - 16 с. - Бібліогр.: с. 13-14
Ключові слова: товарознавча оцінка -- ревінь -- агрус -- контамінанти -- пасти -- формування якості -- товароведная оценка -- ревень -- крыжовник -- контаминанты -- пасты -- формирование качества -- merchandising estimation -- rhubarb -- gooseberry -- contaminants -- pastes -- quality formation --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню формування якості паст із ревеню та агрусу з підвищеним вмістом біологічно активних речовин і лімітованим вмістом контамінантів. Досліджено сортовий вплив сировини на ступінь накопичення і локалізацію в тканинах ревеню та агрусу шкідливих речовин. Вивчено вплив технологічних чинників на ступінь зниження в сировині солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, пестицидів і мікотоксинів і розроблено спосіб, що дозволяє значно зменшити вміст контамінантів у ревені та агрусі. На основі вирішення математичної задачі оптимізації якості продукту і проведених експериментальних досліджень визначено рецептурний склад паст із ревеню та агрусу, який забезпечує їх високі органолептичні показники, задану консистенцію і відповідає вимогам збалансованості за вітамінним, мінеральним і вуглеводним складом. Встановлено економічну і соціальну ефективність від впровадження паст із ревеню та агрусу у виробництво.
Додаткові точки доступу:
Дубініна, Антоніна Анатоліївна\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
С 29
Селютіна, Галина Анатоліївна.
УДК | |
664.849 | |
635.48 | |
634.726 |
Ключові слова: товарознавча оцінка -- ревінь -- агрус -- контамінанти -- пасти -- формування якості -- товароведная оценка -- ревень -- крыжовник -- контаминанты -- пасты -- формирование качества -- merchandising estimation -- rhubarb -- gooseberry -- contaminants -- pastes -- quality formation --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню формування якості паст із ревеню та агрусу з підвищеним вмістом біологічно активних речовин і лімітованим вмістом контамінантів. Досліджено сортовий вплив сировини на ступінь накопичення і локалізацію в тканинах ревеню та агрусу шкідливих речовин. Вивчено вплив технологічних чинників на ступінь зниження в сировині солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, пестицидів і мікотоксинів і розроблено спосіб, що дозволяє значно зменшити вміст контамінантів у ревені та агрусі. На основі вирішення математичної задачі оптимізації якості продукту і проведених експериментальних досліджень визначено рецептурний склад паст із ревеню та агрусу, який забезпечує їх високі органолептичні показники, задану консистенцію і відповідає вимогам збалансованості за вітамінним, мінеральним і вуглеводним складом. Встановлено економічну і соціальну ефективність від впровадження паст із ревеню та агрусу у виробництво.
Додаткові точки доступу:
Дубініна, Антоніна Анатоліївна\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | 4 |
2 | Репозитарій |