664.849
С 29
.
Товарознавча оцінка ревеню та агрусу і паст на їх основі [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство харчових продуктів : захищена 26.06.2001 / Г. А. Селютіна ; наук. керівник А. А. Дубініна ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 16 с. - Бібліогр.: с. 13-14

УДК
664.849
635.48
634.726

Ключові слова: товарознавча оцінка -- ревінь -- агрус -- контамінанти -- пасти -- формування якості -- товароведная оценка -- ревень -- крыжовник -- контаминанты -- пасты -- формирование качества -- merchandising estimation -- rhubarb -- gooseberry -- contaminants -- pastes -- quality formation --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обгрунтуванню формування якості паст із ревеню та агрусу з підвищеним вмістом біологічно активних речовин і лімітованим вмістом контамінантів. Досліджено сортовий вплив сировини на ступінь накопичення і локалізацію в тканинах ревеню та агрусу шкідливих речовин. Вивчено вплив технологічних чинників на ступінь зниження в сировині солей важких металів, радіонуклідів, нітратів, пестицидів і мікотоксинів і розроблено спосіб, що дозволяє значно зменшити вміст контамінантів у ревені та агрусі. На основі вирішення математичної задачі оптимізації якості продукту і проведених експериментальних досліджень визначено рецептурний склад паст із ревеню та агрусу, який забезпечує їх високі органолептичні показники, задану консистенцію і відповідає вимогам збалансованості за вітамінним, мінеральним і вуглеводним складом. Встановлено економічну і соціальну ефективність від впровадження паст із ревеню та агрусу у виробництво.
Додаткові точки доступу: