
>
338.45
Т 85
Тупчій , Валентина Анатоліївна.Управління запасами сировини та товарів в підприємствах ресторанного господарства [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : за спец. 08.07.05 Економіка торгівлі та послуг : захищена 06.06.2006 / В. А. Тупчій ; наук. керівник В. І. Оспіщев ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2006. - 18 с. - Бібліогр.: с. 15-16
Ключові слова: підприємство -- ресторанне господарство -- запаси сировини -- запаси товарів -- управління запасами -- критерії оптимізації -- стратегія управління -- предприятие -- ресторанное хозяйство -- запасы сырья -- запасы товаров -- управление запасами -- критерии оптимизации -- стратегия управления -- catering enterprises -- raw materials -- commodities stock -- managing raw materials -- optimality criteria -- formation of the strategy -- forecasting commodity stocks --
Анотація:
Дисертацію присвячено визначенню теоретичних основ та розробці методичного інструментарію щодо управління запасами сировини та товарів в підприємствах ресторанного господарства. У дисертаційній роботі розкрито економічну сутність понять “запаси сировини та товарів”, “управління запасами сировини та товарів”, з визначенням їх особливостей в підприємствах рес торанного господарства, систематизовано та узагальнено принципи класифікації запасів сировини та товарів, з урахуванням специфіки підприємств ресторанного господарства, систематизовано класифікацію факторів, які впливають на розмір запасів сировини та товарів в підприємствах галузі. Визначено критерії оптимізації розміру запасів сировини і товарів у підприємствах ресторанного господарства. Розроблено економіко-математичну модель, застосування якої дозволяє виявити вплив факторів на оборотність запасів сировини та товарів у днях, виявити резерви прискорення та одержати прогнозні значення оборотності запасів сировини та товарів. Визначена структура джерел фінансування запасів сировини та товарів. Запропоновано структурно-логічну схему процесу формування стратегії управління запасами сировини та товарів в підприємствах ресторанного господарства та методичні рекомендації щодо вибору альтернативних варіантів стратегії управління запасами сировини та товарів (стратегії скорочення, стабілізації, або зростання).
Додаткові точки доступу:
Оспіщев , Віктор Іванович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Т 85
Тупчій , Валентина Анатоліївна.
УДК | |
338.45 | |
642.5 |
Ключові слова: підприємство -- ресторанне господарство -- запаси сировини -- запаси товарів -- управління запасами -- критерії оптимізації -- стратегія управління -- предприятие -- ресторанное хозяйство -- запасы сырья -- запасы товаров -- управление запасами -- критерии оптимизации -- стратегия управления -- catering enterprises -- raw materials -- commodities stock -- managing raw materials -- optimality criteria -- formation of the strategy -- forecasting commodity stocks --
Анотація:
Дисертацію присвячено визначенню теоретичних основ та розробці методичного інструментарію щодо управління запасами сировини та товарів в підприємствах ресторанного господарства. У дисертаційній роботі розкрито економічну сутність понять “запаси сировини та товарів”, “управління запасами сировини та товарів”, з визначенням їх особливостей в підприємствах рес торанного господарства, систематизовано та узагальнено принципи класифікації запасів сировини та товарів, з урахуванням специфіки підприємств ресторанного господарства, систематизовано класифікацію факторів, які впливають на розмір запасів сировини та товарів в підприємствах галузі. Визначено критерії оптимізації розміру запасів сировини і товарів у підприємствах ресторанного господарства. Розроблено економіко-математичну модель, застосування якої дозволяє виявити вплив факторів на оборотність запасів сировини та товарів у днях, виявити резерви прискорення та одержати прогнозні значення оборотності запасів сировини та товарів. Визначена структура джерел фінансування запасів сировини та товарів. Запропоновано структурно-логічну схему процесу формування стратегії управління запасами сировини та товарів в підприємствах ресторанного господарства та методичні рекомендації щодо вибору альтернативних варіантів стратегії управління запасами сировини та товарів (стратегії скорочення, стабілізації, або зростання).
Додаткові точки доступу:
Оспіщев , Віктор Іванович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | 1 | 1 |
2 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент і читальний зал б. п. №3 (вул. Алчевських, 44) | А-4287 |
2 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | 2 |
2 | Репозитарій |