
>
641.522.2
С 45
Скрипник, Вячеслав Олександрович.Дослідження процесу та вдосконалення обладнання для двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 10.12.2002 / В. О. Скрипник ; наук. керівник В. О. Дорохін ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2002. - 15 с. - Бібліогр.: с. 12
Ключові слова: осьовий тиск -- двостороннє жаріння м'яса -- теплова обробка -- осевое давление -- двухсторонняя жарка мяса -- тепловая обработка -- axis pressure -- double sided meat frying -- pressure heat treatment of meat -- heat treatment --
Анотація:
Дисертацію присвячено питанням дослідження процесу двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском. Встановлено, що раціональний тиск на м'ясо в процесі двостороннього жаріння в умовах нежорсткої фіксації верхньої поверхні жаріння суттєво залежить від структурно-механічних властивостей м'яса. З урахуванням цього обґрунтовано напрямки розробки апарата. На базі результатів досліджень розроблено апарат для двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском з поліпшеними показниками продуктивності, енергоекономічності та екологічної чистоти. Запропонована математична модель тривалості теплової обробки і виходу готових виробів з м'яса. Доведено високу якість готового продукту, що пройшов теплову обробку на вдосконаленому обладнанні за розробленою технологією. Основні результати роботи знайшли промислове впровадження на підприємствах, які виробляють обладнання для харчової та переробної галузей виробництва.
Додаткові точки доступу:
Дорохін, Віктор Олександрович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
С 45
Скрипник, Вячеслав Олександрович.
УДК | |
641.522.2 | |
658.511.5 |
Ключові слова: осьовий тиск -- двостороннє жаріння м'яса -- теплова обробка -- осевое давление -- двухсторонняя жарка мяса -- тепловая обработка -- axis pressure -- double sided meat frying -- pressure heat treatment of meat -- heat treatment --
Анотація:
Дисертацію присвячено питанням дослідження процесу двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском. Встановлено, що раціональний тиск на м'ясо в процесі двостороннього жаріння в умовах нежорсткої фіксації верхньої поверхні жаріння суттєво залежить від структурно-механічних властивостей м'яса. З урахуванням цього обґрунтовано напрямки розробки апарата. На базі результатів досліджень розроблено апарат для двостороннього жаріння м'яса під осьовим тиском з поліпшеними показниками продуктивності, енергоекономічності та екологічної чистоти. Запропонована математична модель тривалості теплової обробки і виходу готових виробів з м'яса. Доведено високу якість готового продукту, що пройшов теплову обробку на вдосконаленому обладнанні за розробленою технологією. Основні результати роботи знайшли промислове впровадження на підприємствах, які виробляють обладнання для харчової та переробної галузей виробництва.
Додаткові точки доступу:
Дорохін, Віктор Олександрович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | 2 |
2 | Репозитарій |