657.44
Д 36
.
Облік і аналіз прибутку підприємств громадського харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. екон. наук : за спец. 08.06.04 Бухгалтерський облік, аналіз і аудит : захищена 27.06.2003 / Г. С. Дергільова ; наук. керівник В. І. Оспіщев ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 17 с. - Бібліогр.: с. 13-14. - Б. ц.

УДК
657.44
640.5

Ключові слова: прибуток -- рентабельність -- громадське харчування -- облік -- аналіз -- прогнозування -- прибыль -- рентабельность -- общественное питание -- учет -- анализ -- прогнозирование -- profit -- profitability -- public catering -- account -- analysis -- forecasting --
Анотація:
Дисертація присвячена дослідженню організаційно-методичних аспектів обліку та аналізу прибутку підприємств громадського харчування. У роботі подано авторське визначення поняття "прибуток" з урахуванням особливостей функціонування підприємства в умовах ринкової економіки та запропоновано класифікацію показників рентабельності з метою управління підприємствами громадського харчування. Запропоновано рекомендації щодо удосконалення методик формування собівартості реалізованої продукції підприємств харчування та обліку фінансових результатів за складовими частинами товарообігу. Подальший розвиток дістала методика організації обліку та аналізу доходів, витрат і фінансових результатів в умовах АРМБ. У дисертаційному дослідженні визначено резерви зростання прибутку, уперше отримано економіко-математичну модель рентабельності операційної діяльності та запропоновано методику прогнозування прибутку підприємств харчування.
Додаткові точки доступу: