663.674
С 30
.
Дослідження процесу та вдосконалення обладнання для приготування м’якого морозива, збагаченого молочним білком [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 01.11.2001 / Д. П. Семенюк ; наук. керівник В. В. Сафонов ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], . - 19 с. - Бібліогр.: с. 14-15

УДК
663.674
641.856
658.511.5

Ключові слова: м'яке морозиво -- збагачене молочним білком -- фризер -- вдосконалення вузлів -- режим фризерування -- мягкое мороженое -- обогащенное молочным белком -- усовершенствование узлов -- режим фризерования -- soft ice-cream -- enriched by milk protein -- freezer -- improvement of assemblies -- freezing conditions --
Анотація:
Дисертацію присвячено питанням дослідження процесу фризерування та вдосконалення обладнання для виробництва м’якого морозива, збагаченого молочним білком. Встановлено, що навантаження на основні вузли зазначеного обладнання суттєво залежить від реологічних властивостей вихідних сумішей. З урахуванням цього обґрунтовано напрямки вдосконалення вузлів: аератора, шнек-мішалки, вихідного пристрою. На базі результатів досліджень розроблено фризер для приготування м'якого морозива, збагаченого молочним білком, з поліпшеними показниками продуктивності, енергоекономічності та екологічної чистоти. Запропоновано алгоритм розрахунку основних параметрів режиму роботи холодильного агрегату фризера з метою встановлення раціональних значень цих параметрів. Доведено високу якість кінцевого продукту, виробленого на вдосконаленому обладнанні при обраному режимі фризерування. Основні результати роботи знайшли промислове впровадження на підприємствах, які виробляють обладнання для харчової та переробної галузей виробництва.
Додаткові точки доступу: