664.34.084.8
Ч-42
.
Удосконалення процесу емульгування жирів за допомогою ультразвуку та його апаратурне оформлення [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 27.04.2011 / В. М. Червоний ; наук. керівник Г. М. Постнов ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 18 с. - Бібліогр.: с. 13-15. - Б. ц.

УДК
664.34.084.8

Ключові слова: емульсія -- частота -- питома енергія -- процес ультразвукової обробки -- ультразвукова установка -- водно-жирова емульсія -- эмульсия -- частота -- удельная энергия -- процесс ультразвуковой обработки -- ультразвуковая установка -- водно-жировая эмульсия -- emulsion -- frequency -- the specific energy ultrasonic treatment -- ultrasonic device -- waterlipid emulsion --
Анотація:
Дисертацію присвячено удосконаленню процесу емульгування жирів за допомогою ультразвуку. В дисертації досліджено вплив тривалості ультразвукової обробки, параметрів ультразвукової коливальної системи, геометричних розмірів ємності, характеристики сировини і її кількості на ефективність проведення процесу отримання водно-жирових емульсій. Отримано інтегральні функції розподілу кількості жирових кульок із визначеним діаметром залежно від частоти ультразвукової обробки, тривалості, а також кількості жирової фази. Отримано залежність середнього діаметра жирової фази від тривалості ультразвукової обробки. Встановлено раціональні параметри ефективності процесу ультразвукового емульгування: частота ультразвукової обробки 22 кГц, тривалість обробки 145…160 с. Доведено, що використання ультразвукової обробки з питомою потужністю 15 Вт/дм 3 дає максимальну продуктивність ультразвукової установки, не погіршуючи якість готової емульсії. Розроблено ультразвукову установку для отримання водно-жирових емульсій. Здійснено комплекс заходів щодо впровадження результатів досліджень у виробництво.
Додаткові точки доступу: