
>
641.518.5
П 81
Пронін, Ігор Олексійович.Розробка процесів тривалого зберігання та видалення луски з тушок ставкової риби [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 22.03.2001 / І. О. Пронін ; наук. керівник Г. М. Постнов ; Харків. держ. акад. технології та орг. харчування. - Харків : [б. в.], 2001. - 14 с. - Бібліогр.: с. 10-11
Ключові слова: тривале зберігання -- видалення луски -- гідротермічний спосіб -- переробка ставкової риби -- длительное хранение -- удаление чешуи -- гидротермический способ -- переработка прудовой рыбы -- long keeping -- removing scales -- hydrothermal way -- conversion pond fish --
Анотація:
Дисертацію присвячено теоретичному та експериментальному обґрунтуванню процесів тривалого зберігання живої риби та гідротермічного способу видалення луски з тушок ставкової риби (короп та товстолобик), основою якого є ослаблення величини зв'язку "луска - шкіра" під час термостатування у гарячій воді (60...750С). Визначені та досліджені фактори, що суттєво впливають на силу зв'язку "луска - шкіра": маса риби, умови зберігання у живому вигляді, термін зберігання у охолодженому вигляді, температура гріючого середовища, тривалість термостатування. Для коропа та товстолобика підібрані емпіричні рівняння для визначення величини зв'язку "луска - шкіра" в залежності від маси тушок. Проведені дослідження дозволили виявити раціональні режими термостатування та розробити технологічні вимоги до апарата. Експериментальний зразок апарата виготовлено та випробувано на Сумському підприємстві "Холодильник". Використання апарата дозволяє впровадити розроблену комплексну технологію переробки ставкової риби.
Додаткові точки доступу:
Постнов, Геннадій Михайлович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
П 81
Пронін, Ігор Олексійович.
УДК | |
641.518.5 |
Ключові слова: тривале зберігання -- видалення луски -- гідротермічний спосіб -- переробка ставкової риби -- длительное хранение -- удаление чешуи -- гидротермический способ -- переработка прудовой рыбы -- long keeping -- removing scales -- hydrothermal way -- conversion pond fish --
Анотація:
Дисертацію присвячено теоретичному та експериментальному обґрунтуванню процесів тривалого зберігання живої риби та гідротермічного способу видалення луски з тушок ставкової риби (короп та товстолобик), основою якого є ослаблення величини зв'язку "луска - шкіра" під час термостатування у гарячій воді (60...750С). Визначені та досліджені фактори, що суттєво впливають на силу зв'язку "луска - шкіра": маса риби, умови зберігання у живому вигляді, термін зберігання у охолодженому вигляді, температура гріючого середовища, тривалість термостатування. Для коропа та товстолобика підібрані емпіричні рівняння для визначення величини зв'язку "луска - шкіра" в залежності від маси тушок. Проведені дослідження дозволили виявити раціональні режими термостатування та розробити технологічні вимоги до апарата. Експериментальний зразок апарата виготовлено та випробувано на Сумському підприємстві "Холодильник". Використання апарата дозволяє впровадити розроблену комплексну технологію переробки ставкової риби.
Додаткові точки доступу:
Постнов, Геннадій Михайлович\наук. керівник\
Харків. держ. акад. технології та орг. харчування
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |