
>
638.135
П 84
Прохода, Ірина Олексіївна.Товарознавча характеристика апідобавок із трутневих личинок і прополісу та їх застосування в продуктах харчування [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство харчових продуктів : захищена 17.04.2003 / І. О. Прохода ; наук. керівник Р. Ю. Павлюк ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2003. - 18 с. - Бібліогр.: с. 14-15
Ключові слова: трутневі личинки (гтл) -- прополіс -- апідобавки -- товарознавча характеристика -- апідраже -- медові продукти -- тpyтневые личинки (гтл) -- прополис -- апидобавки -- товароведная характеристика -- апидраже -- медовые продукты -- drone larves (gdl) -- propolis -- apiadditives -- merchandise charackteristic -- apidrage -- honey products --
Анотація:
Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню формування споживчих властивостей нових біологічно активних добавок із продуктів бджільництва – трутневих личинок (ГТЛ) у вигляді пасти та порошку і показана можливість застосування натуральних природних апідобавок з прополісу у вигляді водно-спиртового екстракту для підвищення стійкості апідобавок із ШТЛ, а також розробці на їх основі нових кондитерських виробів – апідраже і медових продуктів з високим вмістом БАР. Встановлено висока антибактеріальна, фунгіцидна та антиоксидантна активність апідобавок з прополісу, яка в 4...5 раз перевищує класичний антиоксидант ?-токоферол та виявлена їх пряма залежність від вмісту БАР. Розроблено нові апідобавки з трутневих личинок і прополісу та рецептура кондитерських виробів, а також новий спосіб зберігання пасто та порошкоподібних апідобавок з трутневих личинок із використанням прополісу, що дозволяє збільшити строки їх зберігання у 2...4 рази
Додаткові точки доступу:
Павлюк, Раїса Юріївна\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
П 84
Прохода, Ірина Олексіївна.
УДК | |
638.135 | |
638.17 | |
663.05 |
Ключові слова: трутневі личинки (гтл) -- прополіс -- апідобавки -- товарознавча характеристика -- апідраже -- медові продукти -- тpyтневые личинки (гтл) -- прополис -- апидобавки -- товароведная характеристика -- апидраже -- медовые продукты -- drone larves (gdl) -- propolis -- apiadditives -- merchandise charackteristic -- apidrage -- honey products --
Анотація:
Дисертація присвячена науковому обґрунтуванню формування споживчих властивостей нових біологічно активних добавок із продуктів бджільництва – трутневих личинок (ГТЛ) у вигляді пасти та порошку і показана можливість застосування натуральних природних апідобавок з прополісу у вигляді водно-спиртового екстракту для підвищення стійкості апідобавок із ШТЛ, а також розробці на їх основі нових кондитерських виробів – апідраже і медових продуктів з високим вмістом БАР. Встановлено висока антибактеріальна, фунгіцидна та антиоксидантна активність апідобавок з прополісу, яка в 4...5 раз перевищує класичний антиоксидант ?-токоферол та виявлена їх пряма залежність від вмісту БАР. Розроблено нові апідобавки з трутневих личинок і прополісу та рецептура кондитерських виробів, а також новий спосіб зберігання пасто та порошкоподібних апідобавок з трутневих личинок із використанням прополісу, що дозволяє збільшити строки їх зберігання у 2...4 рази
Додаткові точки доступу:
Павлюк, Раїса Юріївна\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |