
>
664.849.036
М 39
Маяк, Ольга Анатоліївна.Удосконалення апарату для виробництва пастоподібних концентратів напоїв на основі овочевої сировини [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 23.10.2008 / О. А. Маяк ; наук. керівник О. І. Черевко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], 2008. - 20 с. - Бібліогр.: с. 14-16
Ключові слова: вакуум-випарний апарат -- скребкова мішалка -- пастоподібні концентрати напоїв -- реологічні властивості -- перемішування -- процес теплообміну -- вакуум-выпарной аппарат -- скребковая мешалка -- пастообразные концентраты напитков -- реологические свойства -- перемешивание -- процесс теплообмена -- vacuum steam equipment -- scraper mixer -- paste-like concentrates of drinks -- reological properties -- hydromechanical processes -- heat-exchange processes --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню процесу отримання пастоподібних концентратів напоїв (ПКН) на основі овочевої сировини та удосконаленню апарата для їх виробництва. Встановлено закономірності впливу технологічних параметрів (розміру частинок дисперсної фази концентрату, концентрації сухих речовин у продукті, температури переробки, терміну зберігання) на реологічні характеристики ПКН, отримано регресійні рівняння для їх розрахунку. Встановлено наявність тиксотропних властивостей ПКН. Розроблено конструкцію скребкової мішалки для інтенсифікації процесу перемішування і теплообміну в умовах кипіння ПКН у вакуум-випарному апараті. Науково обґрунтовано та експериментально підтверджено доцільність використання розробленої скребкової мішалки для інтенсифікації гідромеханічних і теплообмінних процесів під час виробництва ПКН. Розроблено теоретичну модель розрахунку витрат потужності під час перемішування ПКН запропонованою скребковою мішалкою. Отримано узагальнене критеріальне рівняння для розрахунку коефіцієнта тепловіддачі за умов використання нової скребкової мішалки під час уварювання ПКН під вакуумом з урахуванням змін реологічних властивостей розробленого продукту. Досліджено основні фізико-хімічні показники якості розроблених ПКН. Оцінено економічну та соціальну ефективність наукових розробок і здійснено комплекс заходів щодо впровадження їх у виробництво.
Додаткові точки доступу:
Черевко, Олександр Іванович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
М 39
Маяк, Ольга Анатоліївна.
УДК | |
664.849.036 | |
664.857.036 | |
663.82 |
Ключові слова: вакуум-випарний апарат -- скребкова мішалка -- пастоподібні концентрати напоїв -- реологічні властивості -- перемішування -- процес теплообміну -- вакуум-выпарной аппарат -- скребковая мешалка -- пастообразные концентраты напитков -- реологические свойства -- перемешивание -- процесс теплообмена -- vacuum steam equipment -- scraper mixer -- paste-like concentrates of drinks -- reological properties -- hydromechanical processes -- heat-exchange processes --
Анотація:
Дисертацію присвячено науковому обґрунтуванню процесу отримання пастоподібних концентратів напоїв (ПКН) на основі овочевої сировини та удосконаленню апарата для їх виробництва. Встановлено закономірності впливу технологічних параметрів (розміру частинок дисперсної фази концентрату, концентрації сухих речовин у продукті, температури переробки, терміну зберігання) на реологічні характеристики ПКН, отримано регресійні рівняння для їх розрахунку. Встановлено наявність тиксотропних властивостей ПКН. Розроблено конструкцію скребкової мішалки для інтенсифікації процесу перемішування і теплообміну в умовах кипіння ПКН у вакуум-випарному апараті. Науково обґрунтовано та експериментально підтверджено доцільність використання розробленої скребкової мішалки для інтенсифікації гідромеханічних і теплообмінних процесів під час виробництва ПКН. Розроблено теоретичну модель розрахунку витрат потужності під час перемішування ПКН запропонованою скребковою мішалкою. Отримано узагальнене критеріальне рівняння для розрахунку коефіцієнта тепловіддачі за умов використання нової скребкової мішалки під час уварювання ПКН під вакуумом з урахуванням змін реологічних властивостей розробленого продукту. Досліджено основні фізико-хімічні показники якості розроблених ПКН. Оцінено економічну та соціальну ефективність наукових розробок і здійснено комплекс заходів щодо впровадження їх у виробництво.
Додаткові точки доступу:
Черевко, Олександр Іванович\наук. керівник\
Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | 1 | 1 |
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|---|---|
1 | Абонемент б. п. №7 (вул. Клочківська, 333) | Х-р/о |
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|---|---|
1 | Електронний ресурс | |
2 | Репозитарій |