637.5.039
Ч-34
.
Удосконалення процесу тендеризації м’яса за допомогою ультразвукових коливань та його апаратурне оформлення [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.12 Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв : захищена 25.03.2011 / М. А. Чеканов ; наук. керівник Г. М. Постнов ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 18 с. - Бібліогр.: с. 13-15. - Б. ц.

УДК
637.5.039

Ключові слова: м’ясна сировина -- ультразвук -- ультразвукова хвиля -- енергія ультразвуку, що розсіялася -- структурно-механічні показники -- м’ясні фарші -- мясное сырье -- ультразвук -- ультразвуковая волна -- рассеянная энергия ультразвука -- структурно-механические показатели -- мясные фарши -- meat raw materials -- ultrasound -- an ultrasonic wave -- energy of ultrasound which has dissipated -- structurally-mechanical indicators -- minced meat --
Анотація:
Дисертацію присвячено удосконаленню процесу тендеризації м’яса за допомогою ультразвукових коливань. В дисертації досліджено вплив тривалості ультразвукової обробки, параметрів ультразвукової коливальної системи, форми робочої камери, структурно-механічних властивостей сировини на ефективність проведення процесу тендеризації за допомогою ультразвукових коливань. Отримано залежності сили та роботи різання, граничного напруження зсуву відносної деформації тендеризованої м’ясної сировини від тривалості ультразвукової обробки. Визначено ефективні параметри процесу тендеризації м’яса за допомогою УЗК: коефіцієнт завантаження робочої камери – ? 0,7; частота – 22 кГц; тривалість процесу – (12…16)·60 с; об’єм робочої камери – 3·10 -3 м 3 ; маса шматочків м'яса – ? 0,15 кг. Розроблено апарат для тендеризації м’яса за допомогою УЗК. Здійснено комплекс заходів щодо впровадження результатів досліджень у виробництво.
Додаткові точки доступу: