664.8.035.5
Н 53
.
Формування якості цукатів з каротинвміщуючої сировини в процесі їх виробництва та зберігання [Текст] : автореф. дис. на здобуття наук. ступеня канд. техн. наук : за спец. 05.18.15 Товарознавство харчових продуктів : захищена 29.09.2005 / Т. А. Непочатих ; наук. керівник В. О. Захаренко ; Харків. держ. ун-т харчування та торгівлі. - Харків : [б. в.], . - 20 с. - Бібліогр.: с. 15-17

УДК
664.8.035.5
664.149

Ключові слова: гарбуз -- морква -- сорти -- фізичні властивості -- цукати -- каротин -- якість -- зберігання -- тыква -- морковь -- сорта -- физические свойства -- цукаты -- качество -- хранение -- pumpkin -- carrot -- sorts -- physical properties -- candied peel preparation -- carotene -- quality -- storage --
Анотація:
Дисертацію присвячено формуванню якості цукатів з каротинвміщуючої сировини в процесі їх виробництва та зберігання. Вивчена видова і сортова специфічність ботанічних сортів гарбуза та моркви з питань їх фізичних і структурно-механічних властивостей. Підібрані найбільш придатні сорти і анатомічні частини плодів гарбуза та коренеплодів моркви для виробництва цукатів. Вивчено вплив електромагнітного поля на швидкість дифузії цукрового сиропу в рослинну сировину. Науково обґрунтовано й експериментально підтверджено високі споживні властивості цукатів з гарбуза та моркви, їх зміни під час зберігання. Встановлено соціальну та економічну ефективність від впровадження цукатів у виробництво.
Додаткові точки доступу: