637.133.5
Мембраны для выделения ценных компонентов из вторичного молочного сырья / О. В. Пачина [и др.] //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - . - N 7. - С. 62-63 . - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2011/7)
УДК
637.133.5

Ключові слова: молочное сырье -- молочна сировина -- мембраны -- мембрани -- подбор -- підбір -- проницаемость -- проникність -- задерживающая способность -- затримуюча здатність --
Анотація:
Предложена новая рецептура для получения ультрафильтрационных мембран. С целью повышения однородности растворов вторичного ацетата целлюлозы (ВАЦ) в ацетоне в исходные растворы для получения ультрафильтрационных мембран добавлен этиловый спирт. Изучено влияние содержания спитра в растворе на структуру мембран 5,7 и 10%-ных по массе растворов ВАЦ с различным содержанием этилового спирта. Исследованы традиционные параметры мембранной переработки: проницаемость мембраны и селективность мембраны по белку творожной сыворотки.
Запропоновано нову рецептуру для отримання ультрафільтраційних мембран. З метою підвищення однорідності розчинів вторинного ацетату целюлози (ВАЦ) в ацетоні в вихідні розчини для отримання ультрафільтраційних мембран доданий етиловий спирт. Вивчено вплив змісту спітра в розчині на структуру мембран 5,7 і 10%-них за масою розчинів ВАЦ з різним вмістом етилового спирту. Досліджено традиційні параметри мембраної переробки: проникність мембрани і селективність мембрани по білку сирної сироватки.
Додаткові точки доступу: