
>
631.354:633.4
Дерев’яненко, Д. А.Вплив технічних засобів на травмування і якість насіння під час підсушування / Д. А. Дерев’яненко, О. Д. Дерев’яненко //
Дерев’яненко, Д. А.
Техніка і технології АПК : наук.-вироб. журн. - 2016. - № 7. - С. 23-26. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Т041932/2016/7)
Ключові слова: якість насіння -- качество семян -- травмування -- травмирования -- температура -- волога -- влага --
Анотація:
Під час технологічного процесу підсушування відбувається контактування перемішуваного шару насінння з нагрітим повітрям з одночасним його рухом у сушарці, що сприяє травмуванню зернівок. Швидкість видалення вологи із насіння залежить насамперед від їх початкової вологості. температури нагрівання, тривалості руху і часу перебування під впливом нагрівання, що в комплексі впливає на утворення тріщин, травмування і зниження якості насіння, особливо енергії росту і схожості.
Во время технологического процесса подсушивания, происходит контакт перемешиваемого слоя семян с нагретым воздухом с одновременным его движением в сушилке, что способствует травмированию зерновых. Скорость удаления влаги из семян зависит, прежде всего, от их начальной влажности, температуры нагрева, продолжительности движения и времени пребывания под воздействием нагрева, в комплексе влияет на образование трещин, травмирования и снижения качества семян, особенно энергии роста.
Додаткові точки доступу:
Дерев’яненко, О. Д.
(Шифр в БД Т041932/2016/7)
УДК | |
631.354:633.4 | |
631.354 | |
633.4 |
Ключові слова: якість насіння -- качество семян -- травмування -- травмирования -- температура -- волога -- влага --
Анотація:
Під час технологічного процесу підсушування відбувається контактування перемішуваного шару насінння з нагрітим повітрям з одночасним його рухом у сушарці, що сприяє травмуванню зернівок. Швидкість видалення вологи із насіння залежить насамперед від їх початкової вологості. температури нагрівання, тривалості руху і часу перебування під впливом нагрівання, що в комплексі впливає на утворення тріщин, травмування і зниження якості насіння, особливо енергії росту і схожості.
Во время технологического процесса подсушивания, происходит контакт перемешиваемого слоя семян с нагретым воздухом с одновременным его движением в сушилке, что способствует травмированию зерновых. Скорость удаления влаги из семян зависит, прежде всего, от их начальной влажности, температуры нагрева, продолжительности движения и времени пребывания под воздействием нагрева, в комплексе влияет на образование трещин, травмирования и снижения качества семян, особенно энергии роста.
Додаткові точки доступу:
Дерев’яненко, О. Д.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|