
>
664.85:641.524.6
Экстракция растворимых компонентов из плодов и ягод пульсирующим потоком водно-спиртовой смеси / И. Б. Ефремов [и др.] //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - 2011. - N5. - С. 23-26. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2011/5)
Ключові слова: плоды -- плоди -- ягоды -- ягоди -- растворимые компоненты -- розчинні компоненти -- пульсирующий поток -- пульсуючий потік -- водно-спиртовая смесь -- водно-спиртова суміш --
Анотація:
Получены аналитические выражения, связывающие деформацию упругой клеточной структуры плодово-ягодного сырья с колебаниями давления газа в экстракторе, работающем в пульсационном режиме. В этом процессе массопередача определяется не молекулярной, а конвективной диффузией в период отжима и всасывания порций растворителя. Определены технологические параметры работы пульсационного аппарата. Параметры соответствуют максимальным значениям упругих деформаций сырья и максимальному содержанию экстрагируемых веществ в растворителе.
Отримано аналітичні вирази, що зв'язують деформацію пружної клітинної структури плодово-ягідної сировини з коливаннями тиску газу в екстракторі, що працює в пульсаційному режимі. У цьому процесі масопередача визначається не молекулярної, а конвективної дифузією в період віджимання і всмоктування порцій розчинника. Визначено технологічні параметри роботи пульсаційного апарату. Параметри відповідають максимальним значенням пружних деформацій сировини і максимальному вмісту речовин, що екстрагуються у розчиннику.
Додаткові точки доступу:
Ефремов, И. Б.
Шарафутдинов, В. Ф.
Николаев, Н. А.
Ефремов, Б. А.
(Шифр в БД Х775324/2011/5)
УДК | |
664.85:641.524.6 | |
641.524.6 |
Ключові слова: плоды -- плоди -- ягоды -- ягоди -- растворимые компоненты -- розчинні компоненти -- пульсирующий поток -- пульсуючий потік -- водно-спиртовая смесь -- водно-спиртова суміш --
Анотація:
Получены аналитические выражения, связывающие деформацию упругой клеточной структуры плодово-ягодного сырья с колебаниями давления газа в экстракторе, работающем в пульсационном режиме. В этом процессе массопередача определяется не молекулярной, а конвективной диффузией в период отжима и всасывания порций растворителя. Определены технологические параметры работы пульсационного аппарата. Параметры соответствуют максимальным значениям упругих деформаций сырья и максимальному содержанию экстрагируемых веществ в растворителе.
Отримано аналітичні вирази, що зв'язують деформацію пружної клітинної структури плодово-ягідної сировини з коливаннями тиску газу в екстракторі, що працює в пульсаційному режимі. У цьому процесі масопередача визначається не молекулярної, а конвективної дифузією в період віджимання і всмоктування порцій розчинника. Визначено технологічні параметри роботи пульсаційного апарату. Параметри відповідають максимальним значенням пружних деформацій сировини і максимальному вмісту речовин, що екстрагуються у розчиннику.
Додаткові точки доступу:
Ефремов, И. Б.
Шарафутдинов, В. Ф.
Николаев, Н. А.
Ефремов, Б. А.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|