634.752
Технологічні аспекти вирощювання полуниці / Ю. Носенко //
Агробізнес Сьогодні : період. вид. з питань економіки та бізнесу. - . - № 11. - С. 50-53.
(Шифр в БД А226747/2015/11)
УДК
634.752

Ключові слова: полуниця -- клубника -- технології вирощування -- технологии выращивания -- сорти -- сорта --
Анотація:
Великоплідна садова полуниця є однією з найпопулярніших ягідних культур. Це зумовлено тим, що ягоди полуниці ароматні, привабливі на вигляд, мають прекрасний смак, містять до 8% цукру, до1,5% органічних кислот, а також велику кількість мінеральних солей і вітамінів, необхідних для життя людини. За вмістом вітамінів С і Р в ягодах полуниця поступається тільки чорній смородині. Ягоди в основному вживаються у свіжому вигляді, використовуються для приготування варення, компотів, соків, сиропів, мармеладу і т.п. Плодоносити полуниця починає у рік посадки і протягом подальших 2-3 років дає добрі врожаї, залежно від сорту і умов вирощування.
Крупноплодная садовая клубника является одной из самых популярных ягодных культур. Это обусловлено тем, что ягоды клубники ароматные, привлекательные на вид, имеют прекрасный вкус, содержат до 8% сахара, до 1,5% органических кислот, а также большое количество минеральных солей и витаминов, необходимых для жизни человека. По содержанию витаминов С и Р в ягодах клубника уступает только черной смородине. Ягоды в основном употребляются в свежем виде, используются для приготовления варенья, компотов, соков, сиропов, мармелада и т.п. Плодоносить клубника начинает в год посадки и в течение последующих 2-3 лет дает хорошие урожаи, в зависимости от сорта и условий выращивания.