
>
664.664:17
Корекція мікронутрієнтного складу борошняних кондитерських виробів композиційною сумішшю [Текст] / Л. О. Шаран [и др.] //
Хранение и перераб. зерна : науч.-практ. журн. - 2016. - N 4. - С. 45-48. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Х367526/2016/4)
Ключові слова: борошняні кондитерські вироби -- мучные кондитерские выробы -- мінерально-вітамінні суміші -- минерально-витаминные смеси -- оптимальне дозування -- оптимальное дозирование -- показники якості -- показатели качества -- клінічні дослідження -- клинические исследования --
Анотація:
Проведено аналітичні та екпериментальні дослідження, на основі яких удосконалено технологію борошняних кондитерських виробів, збагачення мінерально-вітамінними сумішами "Баланс 1", "Баланс 2", "Баланс 3". Досліджували вплив йоду, кальцію, заліза, селену та фолієвої кислоти на фізико-хімічні процеси в тісті; якість і харчову цінність готових виробів. З урахуванням ступеня засвоюваності основного елемента з досліджуваних носіїв та його втрат при технологічному процесі виготовлення кексів встановлено оптимальне дозування збагачувачів. На основі цього розроблено три види мінерально-вітамінних сумішей, які доцільно використовувати для корекції харчового раціону українців.
Проведены аналитические и экспериментальные исследования, на основе которых усовершенствована технология мучных кондитерских изделий, обогащенных минерально-витаминными смесями "Баланс 1", "Баланс 2", "Баланс 3". Исследовали влияние йода, кальция, железа, селена и фолиевой кислоты на физико-химические процессы в тесте; качество и пищевую ценность готовых изделий. С учетом степени усвояемости основного элемента из исследуемых носителей и его потерь при технологическом процессе изготовления кексов установлено оптимальную дозировку обогатителей. На основе этого разработаны три вида минерально-витаминных смесей, которые целесообразно использовать для коррекции пищевого рациона украинцив.
Додаткові точки доступу:
Шаран, Л. О.
Арсеньєва, Л. Ю.
Шаран, А. В.
Бондар, Н. П.
(Шифр в БД Х367526/2016/4)
УДК | |
664.664:17 | |
664.664 | |
17 |
Ключові слова: борошняні кондитерські вироби -- мучные кондитерские выробы -- мінерально-вітамінні суміші -- минерально-витаминные смеси -- оптимальне дозування -- оптимальное дозирование -- показники якості -- показатели качества -- клінічні дослідження -- клинические исследования --
Анотація:
Проведено аналітичні та екпериментальні дослідження, на основі яких удосконалено технологію борошняних кондитерських виробів, збагачення мінерально-вітамінними сумішами "Баланс 1", "Баланс 2", "Баланс 3". Досліджували вплив йоду, кальцію, заліза, селену та фолієвої кислоти на фізико-хімічні процеси в тісті; якість і харчову цінність готових виробів. З урахуванням ступеня засвоюваності основного елемента з досліджуваних носіїв та його втрат при технологічному процесі виготовлення кексів встановлено оптимальне дозування збагачувачів. На основі цього розроблено три види мінерально-вітамінних сумішей, які доцільно використовувати для корекції харчового раціону українців.
Проведены аналитические и экспериментальные исследования, на основе которых усовершенствована технология мучных кондитерских изделий, обогащенных минерально-витаминными смесями "Баланс 1", "Баланс 2", "Баланс 3". Исследовали влияние йода, кальция, железа, селена и фолиевой кислоты на физико-химические процессы в тесте; качество и пищевую ценность готовых изделий. С учетом степени усвояемости основного элемента из исследуемых носителей и его потерь при технологическом процессе изготовления кексов установлено оптимальную дозировку обогатителей. На основе этого разработаны три вида минерально-витаминных смесей, которые целесообразно использовать для коррекции пищевого рациона украинцив.
Додаткові точки доступу:
Шаран, Л. О.
Арсеньєва, Л. Ю.
Шаран, А. В.
Бондар, Н. П.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|