664.664:17
Корекція мікронутрієнтного складу борошняних кондитерських виробів композиційною сумішшю [Текст] / Л. О. Шаран [и др.] //
Хранение и перераб. зерна : науч.-практ. журн. - . - N 4. - С. 45-48. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Х367526/2016/4)
УДК
664.664:17
664.664
17

Ключові слова: борошняні кондитерські вироби -- мучные кондитерские выробы -- мінерально-вітамінні суміші -- минерально-витаминные смеси -- оптимальне дозування -- оптимальное дозирование -- показники якості -- показатели качества -- клінічні дослідження -- клинические исследования --
Анотація:
Проведено аналітичні та екпериментальні дослідження, на основі яких удосконалено технологію борошняних кондитерських виробів, збагачення мінерально-вітамінними сумішами "Баланс 1", "Баланс 2", "Баланс 3". Досліджували вплив йоду, кальцію, заліза, селену та фолієвої кислоти на фізико-хімічні процеси в тісті; якість і харчову цінність готових виробів. З урахуванням ступеня засвоюваності основного елемента з досліджуваних носіїв та його втрат при технологічному процесі виготовлення кексів встановлено оптимальне дозування збагачувачів. На основі цього розроблено три види мінерально-вітамінних сумішей, які доцільно використовувати для корекції харчового раціону українців.
Проведены аналитические и экспериментальные исследования, на основе которых усовершенствована технология мучных кондитерских изделий, обогащенных минерально-витаминными смесями "Баланс 1", "Баланс 2", "Баланс 3". Исследовали влияние йода, кальция, железа, селена и фолиевой кислоты на физико-химические процессы в тесте; качество и пищевую ценность готовых изделий. С учетом степени усвояемости основного элемента из исследуемых носителей и его потерь при технологическом процессе изготовления кексов установлено оптимальную дозировку обогатителей. На основе этого разработаны три вида минерально-витаминных смесей, которые целесообразно использовать для коррекции пищевого рациона украинцив.
Додаткові точки доступу: