
>
543.862.2:663.549
Гасанова, Е. СЛечебно-профилактический продукт на основе козьего молока и натурального подсластителя / Е. С Гасанова, С. Г. Шереметова, Н.Д. Верзилина //
Гасанова, Е. С
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - 2010. - N 2. - С. 44.
(Шифр в БД Х775324/2010/2)
Ключові слова: фруктозо-глюкозный сироп -- топинамбур -- козье молоко -- молочный продукт --
Анотація:
Проведены исследования влияния ФГС из топинамбура на коллоидно-химические свойства козьего молока и разработана оптимальная рецептура нового молочного продукта. Определено оптимальное количество добавки СВ ФГС - 3 % массы козьего молока, практически не вызывающее изменений коллоидно-химических свойства исходного сырья. При этом полученный продукт является кондиционным. Это позволяет сделать вывод о перспективности использования ФГС из топинамбура в молочной промышленности.
The research on the influence of the application of fructoseglucose syrup (FGS) of topinambur on the colloidchemical characteristics of goat milk and the development of optimal formulation of a new milk product had been conducted. The optimal dose of the addition of SV FGS had been estimated in the amount of 3 % of goat milk weight. It was established that adding FGS of topinambur in an optimal quantity practically does not cause any changes of colloidchemical characteristics of starting material. Furthermore, the received product is conditioned. This lets us make a conclusion about the FGS of topnambur application perspectiveness in dairy products industry.
Додаткові точки доступу:
Шереметова, С.Г.
Верзилина, Н.Д.
(Шифр в БД Х775324/2010/2)
УДК | |
543.862.2:663.549 | |
663.549 |
Ключові слова: фруктозо-глюкозный сироп -- топинамбур -- козье молоко -- молочный продукт --
Анотація:
Проведены исследования влияния ФГС из топинамбура на коллоидно-химические свойства козьего молока и разработана оптимальная рецептура нового молочного продукта. Определено оптимальное количество добавки СВ ФГС - 3 % массы козьего молока, практически не вызывающее изменений коллоидно-химических свойства исходного сырья. При этом полученный продукт является кондиционным. Это позволяет сделать вывод о перспективности использования ФГС из топинамбура в молочной промышленности.
The research on the influence of the application of fructoseglucose syrup (FGS) of topinambur on the colloidchemical characteristics of goat milk and the development of optimal formulation of a new milk product had been conducted. The optimal dose of the addition of SV FGS had been estimated in the amount of 3 % of goat milk weight. It was established that adding FGS of topinambur in an optimal quantity practically does not cause any changes of colloidchemical characteristics of starting material. Furthermore, the received product is conditioned. This lets us make a conclusion about the FGS of topnambur application perspectiveness in dairy products industry.
Додаткові точки доступу:
Шереметова, С.Г.
Верзилина, Н.Д.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|