658.15:005.52
The strategic analysis of financial potential of the flour-and-cereals industry's enterprises / T. M. Kovalchuk, O. B. Khudyk //
Економіка АПК : міжнар. наук.-вироб. журн. - . - N1. - С. 45-53. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Е737270/2017/1)
УДК
658.15:005.52

Ключові слова: дискримінантний аналіз -- дискримінантна функція -- комплексний підхід -- система індикаторів -- системний підхід -- стратегічний аналіз -- фінансова стратегія -- фінансовий потенціал -- дискриминантный анализ -- дискриминантная функция -- комплексный подход -- система индикаторов -- системный подход -- стратегический анализ -- финансовая стратегия -- финансовый потенциал --
Анотація:
Визначено основні вимоги до побудови системи індикаторів комплексної оцінки фінансового потенціалу підприємств. Теоретично обгрунтовано підхід до комплексної оцінки фінансового потенціалу, що уможливило побудувати модель досліджуваного об'єкта, визначити її головні компоненти, їх підпорядкованість, розкрити логіко-методологічну схему аналізу, яка відповідає сукупності внутрішніх зв'язків досліджуваного процесу і гарантує ефективність управлінських рішень, спрямованих на забезпечення стабільності та стійкості фінансування підприємств, найраціональнішого розміщення й використання доступних ресурсів і оптимізаці. бізнес-процесів у стратегічній перспективі.
Определены основные требования к построению системы индикаторов комплексной оценки финансового потенциала предприятий. Теоретически обоснован подход к комплексной оценке финансового потенциала, что позволило построить модель исследуемого объекта, определить ее главные компоненты, их подчиненность, раскрыть логико-методологическую схему анализа, которая соответствует совокупности внутренних связей исследуемого процесса и гарантирует эффективность управленческих решений, направленных на обеспечение стабильности и устойчивости финансирования предприятий, наиболее рационального размещения и использования доступных ресурсов и оптимизации. бизнес-процессов в стратегической перспективе.
Додаткові точки доступу: