
>
664.663.9
О взаимодействии пищевых волокон с белками хлеба / О. А. Куликова [и др.] //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - 2012. - N 4. - С. 34-36. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2012/4)
Ключові слова: клейковина -- пищевые волокна -- ферментно-гравиметрический метод -- клейковина -- харчові волокна -- ферментно-гравіметричний метод --
Анотація:
Приведены данные о взаимодействии пищевых волокон (ПВ) с белками хлеба. Было показао, что ПВ способны образовывать комплексы с клейковиной, нарушая ее взаимодействие с гидролитическими ферментами. Обоснована необходимость коррекции количества внесения ПВ в рецептуру хлеба в зависимости как от индивидуальных физико-химических свойств ПВ, так и от состава получаемого продукта.
Наведено дані про взаємодію харчових волокон (ХВ) з білками хліба. Було показано, що ХВ здатні утворювати комплекси з клейковиною, порушуючи її взаємодія з гидролитическими ферментами. Обгрунтовано необхідність корекції кількості внесення ХВ в рецептуру хліба в залежності як від індивідуальних фізико-хімічних властивостей ХВ, так і від складу одержуваного продукту.
Додаткові точки доступу:
Куликова, О.А.
Тарасова, В.В.
Байгарин, Е.К.
Бессонов, В. В.
(Шифр в БД Х775324/2012/4)
УДК | |
664.663.9 |
Ключові слова: клейковина -- пищевые волокна -- ферментно-гравиметрический метод -- клейковина -- харчові волокна -- ферментно-гравіметричний метод --
Анотація:
Приведены данные о взаимодействии пищевых волокон (ПВ) с белками хлеба. Было показао, что ПВ способны образовывать комплексы с клейковиной, нарушая ее взаимодействие с гидролитическими ферментами. Обоснована необходимость коррекции количества внесения ПВ в рецептуру хлеба в зависимости как от индивидуальных физико-химических свойств ПВ, так и от состава получаемого продукта.
Наведено дані про взаємодію харчових волокон (ХВ) з білками хліба. Було показано, що ХВ здатні утворювати комплекси з клейковиною, порушуючи її взаємодія з гидролитическими ферментами. Обгрунтовано необхідність корекції кількості внесення ХВ в рецептуру хліба в залежності як від індивідуальних фізико-хімічних властивостей ХВ, так і від складу одержуваного продукту.
Додаткові точки доступу:
Куликова, О.А.
Тарасова, В.В.
Байгарин, Е.К.
Бессонов, В. В.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|