
>
619:616.98:577.115.3
Жирнокислотний спектр ліпідів молока корів, інфікованих вірусом лейкозу ВРХ [Текст] / Л. Іщенко [и др.] //
Тваринництво України : наук.-виробн. журн. - 2015. - N 10. - С. 29-31. - Бібліогр. наприкінці ст..
(Шифр в БД Т259922/2015/10)
Ключові слова: лейкоз врх -- лейкоз крс -- молоко -- жирні кислоти -- жирные кислоты --
Анотація:
Досліджено жирнокислотний спектр ліпідів молока, отриманого від інфікованих вірусом лейкозу ВРХ корів. Встановлено, що за лейкозної інфекції у молочному жирі підвищується вміст насичених жирних кислот, зростає індекс їх насичення, зменшується вміст моно- та поліненасичених жирних кислот. У молоці інфікованих вірусом лейкозу тварин знижується вміст цисізомерів олеїнової та лінолевої жирних кислот і зростає вміст їх трансізомерів.
Исследован жирнокислотный спектр липидов молока, полученного от инфицированных вирусом лейкоза КРС коров. Установлено, что при лейкозной инфекции в молочном жире повышается содержание насыщенных жирных кислот, растет индекс их насыщения, уменьшается содержание моно- и полиненасыщенных жирных кислот. В молоке инфицированных вирусом лейкоза животных снижается содержание цисизомеров олеиновой и линолевой жирных кислот и возрастает содержание их трансизомеров.
Додаткові точки доступу:
Іщенко, Л.
Мельничук, С.
Іщенко, В.
Сисолятін, С.
(Шифр в БД Т259922/2015/10)
УДК | |
619:616.98:577.115.3 | |
619 | |
616.98 | |
577.115.3 |
Ключові слова: лейкоз врх -- лейкоз крс -- молоко -- жирні кислоти -- жирные кислоты --
Анотація:
Досліджено жирнокислотний спектр ліпідів молока, отриманого від інфікованих вірусом лейкозу ВРХ корів. Встановлено, що за лейкозної інфекції у молочному жирі підвищується вміст насичених жирних кислот, зростає індекс їх насичення, зменшується вміст моно- та поліненасичених жирних кислот. У молоці інфікованих вірусом лейкозу тварин знижується вміст цисізомерів олеїнової та лінолевої жирних кислот і зростає вміст їх трансізомерів.
Исследован жирнокислотный спектр липидов молока, полученного от инфицированных вирусом лейкоза КРС коров. Установлено, что при лейкозной инфекции в молочном жире повышается содержание насыщенных жирных кислот, растет индекс их насыщения, уменьшается содержание моно- и полиненасыщенных жирных кислот. В молоке инфицированных вирусом лейкоза животных снижается содержание цисизомеров олеиновой и линолевой жирных кислот и возрастает содержание их трансизомеров.
Додаткові точки доступу:
Іщенко, Л.
Мельничук, С.
Іщенко, В.
Сисолятін, С.
Кількість примірників на окремих абонементах
# | Відділ | Всього примірників | Вільних примірників |
---|
Інвентарні номери примірників на окремих абонементах
# | Відділ | інвентарні номери |
---|
# | Факультет | Спеціальність | Дисципліна | Семестр |
---|
# | Посилання | Кількість завантажень / переходів |
---|