Исследование биохимических характеристик облепихового концентрата / Е. В. Алексеенко [и др.] //
Хранение и перераб. сельхозсырья : теорет. журн. - . - N 2. - С. 21-24. - Библиогр. в конце ст..
(Шифр в БД Х775324/2012/2)
Ключові слова: антиоксидантная способность -- биохимический состав -- концентрат -- облепиха -- физиологически функциональные ингредиенты -- антиоксидантна здатність -- біохімічний склад -- концентрат -- обліпиха -- фізіологічно функціональні інгредієнти --
Анотація:
Представлена характеристика облепихового концентрата, полученного на основе жидкой фракции ферментативного гидролизата плодов облепихи в двух модификациях: натурального и с содержанием сахара. Приведены органолептические и физико-химические показатели. Подробно рассмотрен биохимический состав КФГО, который обуславливает весь спектр полезных свойств продукта. Дан анализ группового состава липидной фракции, флавоноидов (катехинов, проантоцианидинов, флавонов и флавонолов), каротиноидов, токоферолов, витамина С и др. Определена антиоксидантная активность гидрофильной и липофильной фракции КФГО.
Представлена характеристика обліпихового концентрату, отриманого на основі рідкої фракції ферментативного гідролізату плодів обліпихи в двох модифікаціях: натурального та зі вмістом цукру. Наведено органолептичні і фізико-хімічні показники. Детально розглянуто біохімічний склад КФГО, який обумовлює весь спектр корисних властивостей продукту. Надано аналіз групового складу ліпідної фракції, флавоноїдів (катехінів, проантоцианідіна, флавонів і флавонолів), каротиноїдів, токоферолів, вітаміну С та ін. Визначено антиоксидантну активність гідрофільної та ліпофільної фракції КФГО.
Додаткові точки доступу: